Urbanisme

Planifiquen una nova fase de l’accés per a vianants pel sector est de Figueres

El primer tram entre l’aparcament dissuasiu de la carretera de Llançà i la plaça Tarradellas es modificarà

L’accés per davant de la gasolinera ja té solució

El govern actual de Figueres manté la línia d’actuacions marcada en la millora de l’accés de vianants des de l’est de la ciutat i, per això, un cop s’han enllestit les obres de la plaça Josep Tarradellas, ja treballa per facilitar la viabilitat de vianants en el primer tram entre l’aparcament dissuasiu de la carretera de Llançà i la vorera que porta a la plaça Josep Tarradellas.

Actualment el pas de vianants davant de la gasolinera Petrem de la plaça El·líptica és complicat ja que un cop els vianants que provenen de l’aparcament dissuasiu de la carretera de Llançà han superar el carrer Nord, en el tram d’entrada a la rotonda de la plaça El·líptica han de trepitjar el vial de sortida dels cotxes que volen sortir de l’estació de servei. Amb el projecte per donar continuïtat al recorregut de vianants se solucionarà aquesta situació poc segura per als vianants en haver de compartir recorregut amb els vehicles.

Fa uns dies, durant la presentació del final de les obres de la plaça El·líptica i de la plaça de l’Escorxador, l’alcalde, Jordi Masquef, va explicar que estaven pendents de permisos de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) imprescindibles per preveure una obra en aquest espai donat que és un tram que passa per damunt de la riera.

L’actual govern té la voluntat de finançar aquesta obra amb diners provinents del previsible romanent de tresoreria provinent de la liquidació del pressupost del 2018.

El director de Serveis Urbans de l’Ajuntament de Figueres, Jordi Cabot, va desvelar alguns detalls del projecte. Es tracta d’una vorera per donar continuïtat als vianants, tot i que no seria d’un format convencional sinó que tindria uns rebaixos suficients per garantir l’accés i la sortida de la gasolinera.

Caldria també el compromís del propietari de la gasolinera de treure la màquina destinada a inflar les rodes dels cotxes, que hauria de situar en un altre espai.

LA XIFRA

12
mesos.
Gairebé un any ha costat acabar les obres de la plaça Tarradellas que havien quedat pendents.

LA DATA

Abril 2019
Liquidació.
El finançament d’aquesta nova obra hauria de sortir del romanent de tresoreria del 2018.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia