Urbanisme

Sant esteve sesrovires

Edificaran 186 pisos i un mercat als antics terrenys de la Chupa Chups

El consistori modifica el projecte del 2005, que s'ha endarrerit per la crisi immobiliària

Veïns de la zona i l'Entesa critiquen la planificació urbanística

Els antics terrenys de la fàbrica Chupa Chups a Sant Esteve Sesrovires es convertiran en una zona residencial que ocuparan 186 pisos –40 de protecció oficial–, un espai comercial i d'oficines i el mercat municipal. Tot i que l'Ajuntament ja ha aprovat inicialment la modificació d'un planejament urbanístic que es remunta a l'any 2005 i, per tant, aposta per continuar amb la tramitació del projecte, l'execució de l'obra està pendent del sector immobiliari. Segons l'alcalde, Enric Carbonell, s'ha reduït el sostre comercial i terciari eliminant els locals dels baixos dels blocs de pisos i s'ha concentrat en una solar edificació l'espai destinat a comerços i oficines. Al sector de la Chupa Chups també s'ha planificat la construcció del primer mercat municipal del poble i una zona verda. Segons Carbonell, s'ha volgut fer un pas més en la tramitació i solucionar un error de la planificació inicial, perquè el projecte de la Chupa Chups i el de les Roques –la zona situada al costat on està previst que es facin 800 habitatges– avancin a la vegada i quan s'activi el mercat immobiliari es tirin endavant.

Crítiques al projecte

Veïns de la zona han iniciat una campanya de protesta contra el projecte, que inclou la presentació de diverses al·legacions i la col·locació de pancartes. Mariano Recio, un dels afectats afirma: “Vivim en una zona de cases baixes i ens col·locaran blocs de cinc pisos i un centre comercial al costat”. Els veïns i membres del consistori s'han reunit per parlar sobre el projecte.

L'Entesa per Sant Esteve també ha presentat al·legacions al projecte. Segons el regidor Jordi Borrell, la modificació obre la porta a la creació d'un gran centre comercial que perjudicaria els veïns i els comerços de la zona, a banda de donar “una imatge agressiva” a l'accés de la ciutat amb la construcció d'un conjunt de pisos alts. Reclamen que s'aprofiti la modificació per incloure més habitatges de protecció oficial i que el mercat municipal se situï al sector de les Roques.

Esperançats pel sòl industrial de Can Margarit

L'alcalde Enric Carbonell es mostra esperançat a tirar endavant projecte en sòl industrial, en concret, a Can Margarit. Explica que una empresa capdavantera en el sector del cartró s'ha interessat per instal·lar-se al polígon. L'Ajuntament fa els tràmits per urbanitzar la nova zona industrial per facilitar la instal·lació i la dinamització econòmica de la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.