Urbanisme

SANT QUIRZE DEL VALLÈS

Les línies d'alta tensió podrien treure's d'aquí a 4 o 5 anys

L'Ajuntament, l'ICAEN i Endesa signen un conveni per aprovar el nou traçat i fer-ne el projecte executiu

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, l'ICAEN (l'Institut Català d'Energia, depenent de la Generalitat) i Endesa van signar ahir un conveni que fixa encara més el compromís a tres bandes per soterrar les línies d'alta tensió del municipi. Totes tres parts, el 20 d'octubre de 2010, ja havien rubricat un protocol d'intencions per eliminar les torres elèctriques que travessen el nucli urbà, però l'acord d'ahir ja estableix un calendari inicial d'actuació.

En concret, i de manera imminent, es crearà una comissió tècnica, formada per un representant de cada part, que haurà d'aprovar tant el nou traçat soterrat de la línia com el projecte executiu que redactarà Endesa. Un document, aquest, que l'empresa haurà de lliurar en un termini màxim de quatre mesos després que el traçat hagi estat aprovat. En aquests moments ja existeix un avantprojecte, que recomana el pas soterrat dels cables pel costat de la C-58, i que estima un cost total de l'operació superior als 20 milions d'euros. L'obra civil, entre el 30% i el 40% de l'import, anirà a càrrec de l'Ajuntament, que hi destinarà íntegrament els set milions que traurà de la transformació urbanística de Cobega, mentre que la resta l'aportarà la Generalitat, segons va confirmar Maite Masià en un dels seus primers actes com a directora de l'ICAEN.

“Aquest és un punt de no retorn”, va dir el primer tinent d'alcalde, Antoni Rebolleda, que va vaticinar que la retirada de les torres elèctriques podria ser una realitat “d'aquí a 4 o 5 anys”. Un temps que inclouria l'aprovació del projecte executiu, la resolució de tràmits com ara les expropiacions, la licitació i l'execució de les obres. “També s'ha de garantir que en cap moment el servei quedi interromput”, va afegir Josep Ramon Esteve, d'Endesa.

LA FRASE

Que ningú no es pensi que les línies no hi seran demà passat, però sí que ja tenen data de caducitat
Montserrat Mundi
ALCALDESSA DE SANT QUIRZE DEL VALLÈS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona