Urbanisme

maresme

Premià de Mar ajorna una gran obra per la crisi

El govern admet que no és viable fer l'aparcament sota el camp de futbol

Una de les que estava cridada a ser una de les obres més destacades d'aquest mandat –l'aparcament sota el camp de futbol municipal– no es farà, com a mínim, abans del 2015. El govern municipal tenia la intenció de compartir la càrrega d'aquesta construcció amb la futura empresa de la neteja, que guanyaria a canvi un espai on aparcar els camions de la brossa. Tot i això, el consistori no ha trobat cap empresa que estigui interessada a realitzar aquesta inversió i, per tant, l'operació, que semblava imminent, queda ajornada sine die.

En el darrer ple municipal, l'equip de govern va aprovar de manera provisional l'operació urbanística, tan sols amb els seus vots. Tot i això, en aquesta mateixa sessió, el batlle premianenc, Miquel Buch (CiU) ja va assegurar que mentre ell sigui el màxim representant del municipi, “els camions de la neteja no dormiran sota el camp de futbol”. L'oposició, veïns de la zona i el CE Premià (el club de futbol que fa servir les instal·lacions) havia mostrat recel cap a aquest projecte, que suposava un llarg període d'obres. En el darrer ple, ICV-EUiA, el PP i CP es van abstenir, mentre que el PSC hi va votar en contra.

El plantejament de l'equip de govern va ser força diferent al que s'havia escoltat el passat mes de novembre quan el govern va aprovar de manera inicial el projecte. Aleshores es va presentar com la gran solució a la manca d'aparcament al barri de Banyeres “a cost zero pel municipi”. El pla contempla la construcció d'aquest aparcament amb 151 places per a vehicles privats i també les oficines i el magatzem de l'empresa que, en un futur imminent, s'ha d'encarregar de la neteja viària i de la recollida de residus urbans. El contracte amb l'actual empresa va caducar el mes de gener i ara s'està buscant la nova adjudicatària.

L'obra del camp de futbol està valorada en prop de 4,9 milions d'euros, una quantitat que no ha volgut invertir cap empresa del mercat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona