Urbanisme

urbanisme

Últim pas del pla general que legalitza el Sun Village

L'Ajuntament de Palau-saverdera va aprovar el POUM, que ara ha de passar per Urbanisme

L'alcalde demana “reflexió” a totes les parts del litigi per evitar que l'edifici s'enderroqui

L'Ajuntament de Palau-saverdera va aprovar ahir per unanimitat –al consistori ara només hi ha CiU amb representació– l'últim tràmit del nou pla urbanístic, que legalitza el complex Sun Village. Ara, el POUM haurà de passar per Urbanisme de Girona., que és el que haurà d'aprovar definitivament el planejament.

El Sun Village és un complex de 42 pisos que té una ordre d'enderroc del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El nou pla urbanístic regularitza els habitatges ja que el sòl on estan construïts és considerat només d'ús residencial. El TSJC va anul·lar la llicència donada per l'Ajuntament al Sun Village perquè les normes subsidiàries amb què funcionava fins ara el municipi preveien en aquest espai un ús bàsicament hoteler, tot i que també residencial i d'equipaments.

L'alcalde, Narcís Deusedas, va fer una crida a la “reflexió” a totes les parts implicades en el litigi per evitar que el complex s'acabi enderrocant. “Respectem el poder judicial, però demanem reflexió i que tothom estigui a l'altura i tingui en compte que no va ser una cosa feta amb mala intenció, com ha dit la fiscalia, sinó que va ser un error de criteri”, va reclamar l'alcalde. Deusedas va afegir que aquest és un tema cabdal per al municipi. “Ens hi juguem molt”, va dir, i va reiterar “el perjudici enorme” que suposaria l'enderroc del Sun Village.

El nou pla urbanístic preveu un creixement amb el qual l'Ajuntament ha manifestat que no hi està d'acord, ja que ha de preveure 400 habitatges de protecció oficial. El pla ha rebut 38 al·legacions en el període d'exposició al públic.

LA XIFRA

42
propietaris
són els afectats per la situació del Sun Village, que té una ordre d'enderroc del TSJC.

La demanda dels afectats segueix el curs

Els veïns que viuen al Sun Village i que es quedaran sense casa si tira endavant l'enderroc han manifestat que la demanda que van interposar contra l'ajuntament reclament una indemnització milionària per compensar la pèrdua de casa seva continua el seu curs. Els propietaris afectats pel cas Sun Village es mostren satisfets que el nou pla urbanístic aprovat ahir regularitzi la situació del complex però recorden que la via judicial continua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona