Urbanisme

urbanisme

Projecte per promoure el turisme a la Cellera de Ter

La Generalitat aprova la campanya ‘Oberts al riu, a la gent i a la natura. Coneix la Cellera', finançada amb fons europeus

Té un cost de 639.104 euros, i ha d'estar executada el 2014

Una actuació presentada per l'Ajuntament de la Cellera de Ter per promoure turísticament el municipi s'executarà entre el 2012 i el 2014 després que hagi rebut el vistiplau de la Generalitat. La campanya es va batejar amb el nom d'Oberts al riu, a la gent i a la natura. Coneix la Cellera, en el marc del projecte Viure al poble més. Té un cost de 639.104 euros, dels quals 415.418 són finançats per fons europeus (en concret aportaran 319.552 euros) i per la Generalitat (95.865 euros). A banda de potenciar el comerç i l'atractiu turístic del municipi, preveu la recuperació dels carrers del voltant de l'església, la senyalització de rutes i camins de les Ribes del Ter i altres actuacions.

El projecte es finança al 50% amb fons europeus. L'alcalde de la Cellera, Josep Serrallonga, va expressar ahir la seva satisfacció pel fet d'haver estat escollits, ja que dels 150 projectes presentats a Catalunya, set van ser desestimats, 124 no es van seleccionar i dels dinou seleccionats finalment, només tres són de la demarcació de Girona, concretament de la Cellera, Peralada i Ribes de Freser.

El 31 de desembre del 2014 ha d'estar executat en la seva totalitat. A banda de potenciar l'atractiu turístic a través de la via verda, Serrallonga destaca la importància de l'arranjament del nucli antic, “per crear una zona més confortable”, va explicar l'alcalde. Amb aquestes actuacions del programa Viure al poble més també es pretén impulsar a la vegada el comerç del municipi. També es preveu posar un punt d'informació turística a la zona del Pasteral i un altre punt d'informació a la Cellera, a la zona del passeig de l'Estació.

Arreglaran una part del carrer Doctor Codina

La primera fase d'arranjament del carrer Doctor Codina de la Cellera, que es va aprovar inicialment en l'últim ple municipal, està previst que comenci el 2012, tot i que l'Ajuntament està pendent de si la Generalitat accepta o no una al·legació per canviar de destinació una subvenció. Aquesta primera fase comprèn des de l'altura de l'empresa Casassas (aproximadament) fins al passeig de l'Estació i té un cost de 732.000 euros. Amb l'obra s'arranjaran les voreres, el paviment, l'enllumenat i la xarxa separativa de sanejament i aigües pluvials, i es preveu que s'executi en un termini aproximat de sis mesos. Les obres al carrer Doctor Codina i als carrers del centre són complementàries, tot i que formen part de projectes diferents i es poden executar separadament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona