Urbanisme

Tens debat en el ple de Banyoles per l'antic El Cisne

Tots els grups aproven desestimar la petició de la promotora dels habitatges que no s'aturi la llicència concedida

L'oposició, però, torna a recriminar al govern que “li ha fet un vestit a mida”

Tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament de Banyoles van estar d'acord a desestimar, en l'últim ple, la petició de l'empresa Activitats Termolúdiques SL la revisió d'ofici del decret d'alcaldia que suspèn la llicència d'obres, perquè la promotora ha sobrepassat en 122 metres quadrats el volum màxim d'edificació dels terrenys de l'antiga discoteca El Cisne. Aquesta unanimitat en el vot, tanmateix, no es va correspondre amb el tens debat que hi va haver entre els grups de l'oposició i l'equip de govern de CiU, que van retreure a l'alcalde, Miquel Nogué, que s'havia fet “un vestit a mida” per al promotor dels habitatges en la modificació del pla especial de la zona.

“Allò que comença malament, acaba malament”, va etzibar el portaveu d'ICV, Josep Luengo. I va afegir: “Hem passat d'un espai d'habitatges i comerços a un de xalets de luxe.” Luengo va demanar contundència, una idea que ell mateix va traduir en “multes i compensacions per a la ciutat”.

Non Casadevall (CUP) va remarcar que el seu partit ja havia reclamat que es tingués molta cura amb què es fa al front de l'Estany, ja que és un espai molt sensible des del punt de vista ambiental. I la portaveu d'ERC, Roser Masgrau, va insistir que la urbanització de l'antic El Cisne és “una història que té un inici, que és el de tots els mals”. “És un error atribuïble a un excés de confiança a un promotor a qui se li va fer un vestit a mida”, va sentenciar.

Tota l'oposició va lamentar també que Activitats Termolúdiques SL no hagi construït l'hotel spa de la Draga. Roser Magrau va insistir que potser calia haver-li exigit primer la construcció de l'hotel abans de deixar-li fer els habitatges, ja que, segons ella, a la ciutat li calen serveis d'aquest tipus per atraure més visitants.

Miquel Nogué, CiU, va reconèixer que la modificació del pla especial no va ser la millor solució, però sí la menys dolenta. L'alcalde va explicar que a l'antiga discoteca hi havia un espai degradat. “És millor el que hi ha ara que no pas el que hi havia”, va dir. A més, va recordar que és a l'arquitecte director del projecte a qui pertoca el control de l'obra i no pas a l'Ajuntament, que exerceix el control quan se li demana una ampliació de la llicència com ha estat el cas o bé quan s'acaba l'actuació. Nogué va voler remarcar que hi havia un principi d'acord per enderrocar la part construïda de més i que és el primer sorprès que l'empresa s'hagi fet enrere.

LA XIFRA

122
metres quadrats
és el volum que sobrepassa del màxim permès d'edificació a l'antiga discoteca.

LA FRASE

Hem fet diverses modificacions del pla general d'urbanisme i sempre pel bé de la ciutat
Miquel Nogué
alcalde de banyoles

LA DATA

17.11.11
és el dia en què
es van dur a terme els treballs d'enderroc de l'antiga i mítica discoteca El Cisne.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona