Urbanisme

Executen les obres per refer La Rosaleda en restaurant

Els treballs a l'històric edifici de la Devesa s'han iniciat aquest estiu i està previst que s'allarguin uns dos mesos

El nou espai serà formatiu i gestionat per una empresa del tercer sector

L'històric i emblemàtic espai de La Rosaleda ha endegat el camí perquè d'aquí a pocs mesos s'hi torni a desenvolupar una activitat de restauració. Aquest estiu l'Ajuntament de Girona ha començat les obres de rehabilitació i reforma de l'espai que encara queda lliure de l'edifici ubicat al parc de la Devesa per transformar-lo en un restaurant formatiu.

El novembre de l'any passat, el govern municipal de CiU va fer pública la seva intenció que tot l'espai que no utilitzava l'associació de veïns de la Devesa es pogués transformar en una cafeteria restaurant amb la particularitat que la gestió es vol que l'assumeixi una entitat del tercer sector.

Els treballs s'han adjudicat a l'empresa Rubau Tarrés, que preveu fer les obres de condicionament de l'espai en uns dos mesos i amb una inversió de 133.000 euros. Cal tenir present que l'espai es troba en desús des de fa anys, que això obliga a fer-ne una profunda reforma i que després caldrà equipar-lo convenientment perquè es pugui desenvolupar la funció de restauració que s'hi vol donar.

Local amb història

La Rosaleda ha estat un dels locals més populars a la ciutat de Girona en l'últim segle. A mitjan segle XX, el local era un dels restaurants més coneguts per fer-hi banquets com ara casaments i comunions i era un dels llocs clàssics on els gironins feien les celebracions familiars. La decadència de l'ús social de la Devesa també va repercutir negativament a l'espai que durant els anys noranta va aprofitar la instal·lació de les veles d'estiu al sector per adaptar-se a aquesta nova iniciativa i, posteriorment, es va transformar en una gelateria. El 2004 es van fer obres en un sector per acollir l'oficina d'escolarització i al setembre l'associació de veïns el va inaugurar com a local social. Ara el nou restaurant servirà per inserció laboral de determinats col·lectius i es donarà un servei de restauració que el pla especial de la Devesa ja preveu.

LA XIFRA

133.000
euros
és el cost de rehabilitació de l'espai, que va a càrrec de l'empresa gironina Rubau Tarrés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia