Urbanisme

La Cate de Figueres, distingida com a patrimoni arquitectònic

L'edifici de la Catequística de Figueres té des d'ahir una placa informativa a través de la qual es fa visible que forma part del registre Docomomo Ibérico, que reconeix el patrimoni arquitectònic del segle XX. La col·locació d'aquesta placa, a càrrec de la delegació de l'Alt Empordà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) i de la Fundació Docomomo Ibérico, s'emmarcava en la commemoració del Dia Mundial de l'Arquitectura.

L'acte també va incloure una conferència a càrrec de l'arquitecte Joan Falgueras, sobre la història i obra de l'arquitecte creador de l'edifici de la Cate: Emili Blanch, 1926-1936. Tradició i modernitat. En la col·locació i presentació de la placa hi va haver la presència de l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip; Esteve Antoni Vilanova, delegat de l'Alt Empordà del COAC; Lluís Illa, president del Patronat de la Catequística, i Susana Landrove, directora de la Fundació Docomomo Ibérico.

L'any passat, la Generalitat va incoar l'expedient per declarar la Cate bé cultural d'interès nacional (BCIN), ja que considerava l'edifici una de les millors mostres d'estil racionalista a l'Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia