Urbanisme

Instal·len sense avís unes barreres a l'accés d'un pàrquing públic a Girona

L'Ajuntament obre un expedient mentre investiga qui ho ha fet i controla que no s'hi restringeixi l'entrada

L'espai dóna accés a dos supermercats a Fontajau

L'Ajuntament de Girona ha obert expedient i ha aixecat acta al fet que s'hagin instal·lat ara fa pocs dies unes barreres a l'accés d'un aparcament públic, on hi ha dos supermercats, entre Fontajau i Sant Ponç. La tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Marta Madrenas, confirma que l'equip de govern va tenir coneixement que algú havia instal·lat unes barreres d'accés en un aparcament públic i que de seguida “s'ha aixecat acta perquè l'acció contravé la disciplina urbanística”. Madrenas també relata que “en cap moment es va demanar autorització o es va informar d'aquesta instal·lació”, que d'altra banda no s'hauria aprovat, ja que el consistori confirma que l'espai és un aparcament públic. Per aquest motiu, el consistori i els serveis tècnics també han fet un seguiment aquests dies per garantir que en cap moment es barri el pas als vehicles per accedir a aquest aparcament, tenint en compte que es tracta d'un espai públic i que, per tant, ningú en pot restringir l'entrada.

En concret, les dues barreres s'han instal·lat a l'entrada i a la sortida dels vehicles de l'aparcament on actualment hi ha un supermercat Mercadona i un altre de l'empresa Dia.

Tot i això, Madrenas també explica que ara estan investigant “qui ha instal·lat aquests elements”, per saber a qui dirigir la resolució que es faci de l'expedient obert. Tenint en compte que, com ratifica l'Ajuntament, es tracta d'un espai públic, el més lògic és que es facin retirar aquestes dues barreres per garantir que no es prohibeixi l'entrada a aquest espai. A diferència d'altres establiments comercials, l'aparcament d'aquest espai és públic i molts ciutadans l'usen com a aparcament dissuasiu. En molts casos, a primera hora del matí, alguns ciutadans hi aparquen el vehicle i després van fins al centre de Girona a peu, passant pel pont de França, quan encara no estan oberts els súpers.

LA XIFRA

2
barreres
s'han instal·lat a l'accés d'un aparcament públic i s'està controlant que no s'hi barri mai l'accés.

En breu es coneixerà la decisió del Vol

El Vol Gastronòmic va marxar la setmana passada de Girona i el consistori manté obert l'expedient que ha d'estudiar si acaba sancionant l'empresa gestora per haver incomplert el termini de requeriment de retirada de l'estructura. Madrenas confirma que, un cop s'ha realitzat el trasllat i s'ha refet la zona, ara els serveis tècnics ja estan resolent l'expedient que es va obrir per estudiar si imposaven multa a l'empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia