Urbanisme

Calafell vol reactivar l'ús residencial del nucli antic

Posen en marxa un pla de subvencions per a la rehabilitació de façanes i edificis recuperables com a habitatge

La idea és incrementar també el nombre de comerços i negocis a la zona

L'Ajuntament de Calafell vol donar un nou impuls a la revitalització del nucli antic, amb l'aprovació de les bases d'una nova convocatòria de subvencions per rehabilitar edificis d'aquesta zona. Els ajuts, que formen part del paquet d'accions incloses dins el pla de barris, es podran començar a demanar d'aquí a unes setmanes i tenen l'objectiu de promoure i afavorir l'ús residencial del nucli antic.

Un dels objectius que persegueix aquesta iniciativa és homogeneïtzar l'estil de la zona, preservant la singularitat d'algunes construccions, i, alhora, incloure en el mercat immobiliari edificis que, amb el pas del temps, han anat quedant abandonats, segons el regidor d'Urbanisme, Miguel Ángel Perín.

Els propietaris que es vulguin acollir a aquest pla d'ajuts per a la rehabilitació d'edificis han de demostrar que la construcció té una antiguitat superior als quinze anys i que el seu ús principal és el d'habitatge, excepte en els casos de supressió de barreres arquitectòniques o d'adaptació a la normativa actual.

El pla d'ajuts preveu subvencions que cobriran fins al 50% del cost de les obres i que, en cap cas, superaran els 12.000 euros. Però en el cas d'obres per a la supressió de barreres arquitectòniques, instal·lació d'elevadors, millores de la instal·lació elèctrica, de gas o d'aigua els límits estaran entre els 2.000 i els 3.000 euros.

El pla preveu que les façanes dels edificis recuperats puguin ser arrebossades o pintades, però també la recuperació de les antigues façanes de pedra, que garanteixen el toc de peculiaritat i singularitat de la zona. I alhora la instal·lació de plaques solars per a la producció d'energies netes i renovables i per a l'estalvi energètic.

LA FRASE

Si volem revitalitzar el nucli antic, hem de reintroduir en el mercat immobiliari edificis abandonats
Miguel Ángel Perín
regidor d'urbanisme de calafell

Més comerços, nous negocis i millor servei

En el mateix sentit, el pla de barris preveu una convocatòria de subvencions per a la renovació de comerços i l'obertura de nous negocis al nucli antic. L'objectiu és impulsar l'activitat econòmica per donar vida al nucli històric, a més de generar nous llocs de treball mitjançant l'emprenedoria. Segons la regidora de Comerç, Lluïsa Lastra: “Se subvencionaran les accions de reforma i millora dels locals, però també les inversions que aportin una millora en la qualitat del servei al client.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona