Urbanisme

Mémora busca terrenys a Lloret per fer un tanatori

Per l'empresa funerària, el sector del Torrent del Mal Compàs, que es vol desenvolupar, era idoni

L'Ajuntament vol estudiar altres emplaçaments

L'empresa de serveis funeraris Mémora està buscant terrenys a Lloret i Blanes on ubicar un tanatori crematori. L'emplaçament ideal semblava que era la zona on s'ha de desenvolupar el pla parcial anomenat Torrent del Mal Compàs, a l'entrada de Lloret de Mar i a tocar de Blanes. En aquest pla parcial es preveien els usos de tanatori i crematori però en l'últim ple es van eliminar i es va acordar que s'estudiarà en quines altres zones de la població es pot ubicar aquest nou equipament, sense renunciar, però, a tornar-ho a incloure en el sector on estava previst, juntament amb altres zones del municipi.

L'Ajuntament considera important que es desenvolupi el sector del Torrent del Mal Compàs, de 29.200m² i titularitat privada, no només pels nous equipaments que podria allotjar sinó per la mala imatge que es considera que dóna actualment, ja que, entre altres elements, arran de carretera hi ha l'antiga discoteca Pacha, ara en ruïnes. Dels 29.200m², hi ha una cessió de més de 6.000 m²
per a equipaments i uns
3.000 m² de zona verda. L'acord amb els propietaris preveu que participin també en la urbanització i millora dels accessos a la carretera. El cost d'urbanització del sector es calcula en prop d'un milió d'euros.

El delegat de Mémora a Catalunya, Xavier Poch, va admetre que els terrenys del Torrent del Mal Compàs complien els requisits que buscaven: “És entre Lloret i Blanes, i prou separada de zones residencials i prop de la carretera.” Poch va dir que l'empresa continua buscant on ubicar un tanatori que considera molt important a la zona, pel volum de població que té, i atès que no hi ha, ni a Lloret ni a Blanes, un tanatori que inclogui crematori i sala polivalent per a cerimònies. Fa dos anys, l'Ajuntament de Blanes es va haver de fer enrere de la seva intenció de permetre la construcció del tanatori en un solar a prop de l'hospital comarcal, per l'oposició dels veïns.

LA XIFRA

29.200
és l'extensió dels terrenys del sector del pla parcial del Torrent del Mal Compàs, en els qual té interès Mémora.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona