Urbanisme

L'antiga llotja de Blanes no podrà tenir restaurant

L'oposició dels veïns del port ha fet que l'Ajuntament es fes enrere en la intenció inicial de permetre la restauració com a suport econòmic d'un futur projecte museístic i educatiu

L'Ajuntament de Blanes ha acabat accedint a la petició de l'associació de veïns del port i no es permetran els usos de restauració a l'antiga llotja del peix, que forma part de la redacció del pla especial del port de Blanes. La proposta que finalment s'aprovarà en la junta de govern i que es trametrà a la Generalitat és que a l'antiga llotja els usos siguin “culturals i comercials”, i s'exclou, segons va explicar la regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya, la possibilitat que s'hi obri una zona de restauració.

Aquesta proposta era defensada per la Confraria de Pescadors i l'Ajuntament, que veien en els usos de restauració una manera de revitalitzar el sector pesquer i, a la vegada, fer més sostenible econòmicament un futur espai pedagògic i museístic. Va topar, però, amb l'oposició frontal dels veïns de la zona, que creuen que un restaurant tan a prop dels habitatges afectaria la seva qualitat de vida.

Propostes de tothom

Celaya va dir ahir que finalment en el document s'han recollit propostes dels diferents sectors implicats, tant dels veïns com del Club de Vela i la confraria. “Amb la possibilitat de fer restaurant, ens van dir que hi havia sistemes de xemeneies amb tecnologia sense fums, però com que era una preocupació important dels veïns ho hem respectat”, va raonar. Pel que fa als usos, es preveu que s'hi facin activitats culturals i educatives, “i es podria fer algun tipus de comerç vinculat a l'activitat cultural que s'hi desenvolupi”, hi va afegir la regidora. Altres aspectes que preveu el pla d'usos són que l'alçada de l'edificació que es pugui aixecar al costat de l'estació de submarinisme no superi l'altura de la llotja vella. El pla també preveu que es pugui fer un pàrquing subterrani a la zona d'aparcament actual, “però no vol dir que es faci, només que si hi ha una iniciativa privada interessada ho pot fer, però és improbable, perquè surten poques places, seria car de fer i en principi no semblaria gaire rendible”, va dir Celaya.

També hi haurà una passera que donarà continuïtat al passeig fins a la punta de l'escullera, i el pla inclou la possibilitat que es pugui fer una actuació de millora dels accessos fins a la platja de la punta de Santa Anna. Celaya va remarcar una altra de les prescripcions, que és que en el cas que el club de vela faci qualsevol ampliació es preservin els jardins i l'arbrat del passeig. “És sagrat preservar els jardins del passeig”, va assegurar Pepa Celaya.

LA FRASE

Si el club de vela fa qualsevol actuació haurà de preservar els jardins del passeig. És sagrat
Pepa Celaya
regidora d'urbanisme

LA DATA

2012
És l'any
en què es va inaugurar l'ampliació del port de Blanes, que va costar 26,3 milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.