Urbanisme

Blanes traurà aparcaments del carrer de la Salut per incrementar la seguretat

És un carrer molt estret i molt transitat en part perquè hi ha una escola

L'eliminació de llocs per aparcar permetrà delimitar una àrea per a vianants

L'Ajuntament de Blanes farà una actuació d'urgència al carrer de la Salut per augmentar la seguretat, després de les queixes de veïns i escola. El col·legi Santa Maria està situat pràcticament a l'inici del carrer, que només té una vorera a la banda dreta i, a més, és molt estreta, i en alguns trams no en té. La setmana passada els portaveus dels grups i associacions de veïns es van reunir per buscar solucions. “Tots els grups pensem que hem de fer-hi una actuació, ara mateix no hi ha cap partida assignada però hi ha un problema que s'ha de resoldre”, va dir el regidor de Mobilitat, Juanjo Navarro.

El regidor va dir que s'hi ha incrementat la senyalització vertical, i en el mandat anterior ja es va elevar el pas de vianants que hi ha a l'entrada del col·legi per evitar que els cotxes anessin massa de pressa. L'Ajuntament es planteja ara fer una calçada única a la part baixa del carrer (des de l'escola aproximadament fins al carrer Jaume Ferrer), mentre que del tram que continua carrer amunt des de l'escola la intenció és posar pilones en una banda (on no hi ha vorera) per fer un pas que delimiti una àrea per a vianants. Això comportarà eliminar la desena d'aparcaments de cotxes i els de motos que hi ha en un tram del carrer i que contribueixen a fer-lo encara més limitat per als vianants. Alguns veïns havien recollit firmes per demanar que el carrer Jaume I (més o menys paral·lel al de la Salut) canviés el sentit de la marxa argumentant que això disminuiria el trànsit al carrer de la Salut, però els informes de la policia local descarten que convingui.

“Hi ha un problema claríssim en aquest carrer, amb l'entrada i sortida de cotxes i de mainada”, va reconèixer el regidor, que hi va afegir també que es valorarà si cal mesurar, amb un radar informatiu (no sancionador), quants cotxes i a quina velocitat circulen pels carrers de la Salut i del voltant.

LA FRASE

Hi ha un problema claríssim en aquest carrer, amb l'entrada i sortida de cotxes i de mainada
Juanjo Navarro
regidor de mobilitat

La rotonda de Ca la Guidó, en el pròxim ple

El regidor d'Obra Pública i Medi Ambient va explicar també que se sotmetrà a aprovació en el pròxim ple (dijous vinent) la proposta de permuta d'una part de la GI-600 perquè passi a ser titularitat municipal. Ara depèn de la Generalitat, i la permuta és necessària perquè l'Ajuntament de Blanes pugui fer la rotonda de Ca la Guidó, per a la qual el consistori ja té aquest any una partida assignada de 100.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona