Urbanisme

El Bulli renuncia a l'ampliació que exigia un canvi de llei

ElBullifoundation segueix endavant i les obres avancen, però el cuiner Ferran Adrià ha desistit de demanar poder ampliar més del 20%

El nou espai s'adaptarà a les dimensions permeses

Ferran Adrià ha renunciat a ampliar El Bulli fins al 300% del volum existent; fer-ho requeria un canvi de normativa, cosa que el xef havia demanat per tirar endavant elBullifoundation. Finalment, el reconegut cuiner ha decidit fer el projecte només amb el 20% d'ampliació que permet la normativa del Parc Natural del Cap de Creus. Des del seu equip es destaca que aquest era el projecte inicial que havia ideat el cuiner, i que tot continua endavant. Només es farà tot més petit i adaptat a les noves dimensions. De fet, les obres d'ampliació d'aquest 20% fa mesos que duren i avancen, tot i que lentament, segons admet l'equip d'Adrià. Calculen que no estarà a punt abans d'un any però insisteixen que no s'ha aturat en cap moment.

L'equip de Ferran Adrià admet que el xef va prendre la decisió fa mesos veient que no seria factible i “fart” de les crítiques rebudes des de moviments ecologistes. Fins ara no s'havia dit mai tan explícitament que no es faria la segona fase d'obres, la que preveia una ampliació més gran, amb una part soterrada dins la muntanya. De fet, el 23 de gener del 2015, fa un any i escaig, es va fer públic que la Generalitat aturava a petició de Ferran Adrià la tramitació de la llei a mida que s'havia començat a treballar per poder fer l'ampliació. Però en aquell moment el xef deia a l'Agència Catalana de Notícies que no s'aturava res: “Estem mirant les al·legacions i com les enfoquem, però ara mateix estic més concentrat a començar el projecte, no em ve de tres mesos saber si el puc fer més gran o més petit, el que vull és començar les obres i no parar.”

Sense donació

Posteriorment, però, Adrià va decidir centrar-se en l'ampliació que li permet la llei i oblidar-se de la segona part. Això implica també que l'oferiment que va fer el reconegudíssim xef de fer donació d'elBullifoundation a la Generalitat ha quedat anul·lat, diuen des del seu equip. Pel que fa a les obres, s'està fent el magatzem nou i l'estructura del lloc on hi ha d'haver la part de worksharing sobre la cuina.

LA DATA

23.1.2015
es feia públic que Ferran Adrià
posava fre al canvi de normativa que calia per ampliar més d'un 20% El Bulli.

LA XIFRA

20%
és el màxim d'ampliació
que permet la normativa vigent. Per canviar-ho, s'havia de modificar la llei.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia