Urbanisme

Tanquen sis dies la passarel·la del Ter a Fontajau, a Girona

És el període que es tardarà a millorar l'accés a aquest pas des del vial perimetral de la Devesa, en obres

El pas per la passarel·la per a vianants damunt del Ter que connecta Fontajau, al costat del pavelló, amb la Devesa de Girona estarà tallat durant sis dies. Des d'avui mateix fins dilluns de la setmana vinent es tarà tancada per les obres que afecten el vial perimetral de la Devesa, de manera que els vianants que vulguin passar d'una banda a l'altra del Ter ho hauran de fer pel pont de Fontajau o el de la Barca, com a recursos més propers. El tancament del vial servirà per arreglar la rampa d'accés a la passarel·la des del vial perimetral, que el regidor de Paisatge i Hàbitat Natural –i responsable de la Devesa–, Narcís Sastre, reconeix que mostrava una degradació important. Les obres han de servir, doncs, per millorar aquest accés i adequar-lo a la nova configuració de la zona del vial perimetral, que està sent sotmès a una reforma. Avui fa tres setmanes que van començar els treballs d'adequació de mig vial perimetral, el tram que va des del pont de la Barca fins a la barrera que hi ha just al mig, a l'altura de l'antic estadi de la Joventut. Tot i que les obres no han arribat encara a la meitat de la seva execució –es preveu que durin dos mesos–, ja es pot intuir com serà el futur passeig pel nord del parc. Serà, a grans trets, un espai més harmònic amb l'entorn natural del parc i el riu, de sauló compactat per optimitzar-lo per passejar i per a la pràctica d'activitats esportives. La naturalització de l'espai ha fet perdre 150 places d'aparcament.

Els treballs s'emmarquen en el pla de xoc de la Devesa, que el consistori promou per fer una primera endreça d'urgència al parc urbà en consonància amb la filosofia del pla especial de la Devesa, que s'està elaborant –i que el govern vol aprovar abans de l'estiu–. De fet, es preveu celebrar en les pròximes setmanes una audiència pública de retorn a la ciutadania pel procés participatiu que es va fer a l'inici de l'elaboració del futur pla especial.

LA DATA

12.04.16
van començar
els treballs per refer tot el vial perimetral de la Devesa, que inclou la connexió amb la passarel·la.

LA XIFRA

150
places d'aparcament
es perden amb la naturalització del vial perimetral, una de les mesures del pla de xoc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona