Urbanisme

Rehabilitaran les antigues cases dels mestres de Malgrat

S'hi invertiran 369.000 euros i es preveu canviar la coberta i restaurar els estucs de la façana d'aquest edifici catalogat

Malgrat té previst iniciar a l'estiu una de les inversions més importants d'aquest any: la rehabilitació de les antigues cases dels mestres, situades al carrer Ramon Turró, que actualment serveixen de seu a l'Escola Municipal d'Adults. L'obra, pressupostada en 369.000 euros, disposa d'una subvenció de prop de 68.000 euros provinent de la Generalitat, i s'ha d'executar en un termini de quatre mesos. En concret, segons recull el projecte, s'actuarà en tres punts concrets: el canvi de la coberta –que presenta seriosos problemes d'humitats i goteres, la restauració dels representatius estucs de la façana i l'aprofitament màxim dels espais existents per crear zones més diàfanes per ser utilitzades com a aules. També està previst la millora dels lavabos, la construcció d'un ascensor que permeti l'accés adaptat al pis superior i la construcció d'una escala exterior per resoldre la sortida d'emergència dels pisos superiors. L'alcalde, Joan Mercader (PSC), explica que aquesta obra és la principal inversió recollida en la modificació pressupostària aprovada pel govern del PSC i JxM el mes d'abril passat. “Es tracta d'una actuació important que ens permet dignificar l'espai actual i condicionar-lo de forma més adequada perquè l'activitat docent s'hi dugui a terme en millors condicions”, puntualitza l'alcalde.

L'edifici, catalogat, el configuren un total de sis cases construïdes el 1927 i ha estat sotmès a diferents actuacions de millora, però cap de tan important com la que començarà a l'estiu. En concret, l'any 1995 es van restaurar les façanes del carrer recuperant les textures, els colors i els dibuixos originals. El 1996, a través d'un pla ocupacional, es van fer obres a l'interior i el 1999 una escola taller va reformar l'espai per encabir-hi l'àrea de serveis personals i l'escola d'adults.

LA XIFRA

368.788
és el pressupost
de les obres de rehabilitació de les antigues cases dels mestres de Malgrat de Mar.

LA DATA

28.08.1927
és la data
en què es va inaugurar el conjunt educatiu projectat per l'arquitecte Julio M. Fossas (1868-1945).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia