Urbanisme

El CF Reus i l'Ajuntament resolen el conflicte per l'estadi

El consistori exigia al club el pagament de més de 220.000 euros per l'ús de l'equipament fins al setembre del 2015

Les dues parts signaran tres convenis, l'últim dels quals cobrirà la temporada que ve a segona A

La junta de govern de l'Ajuntament de Reus d'avui i el consell d'administració de Rellsa, dilluns que ve, tenen al damunt de la taula l'aprovació de tres convenis que regularitzen l'ús que el CF Reus fa de l'Estadi Municipal, segons ha pogut saber Reusdigital.cat. Si els partits de l'oposició donen suport a l'acord que el govern municipal ha establert amb el club –tenen majoria de consellers a Reus, Esport i Lleure–, es posarà fi al conflicte judicial obert entre les dues parts, que va desembocar en la presentació d'una reclamació del consistori per cobrar 227.924,72 euros per l'ús de l'equipament fins al 30 de setembre del 2015. Fonts municipals consultades per Reusdigital.cat ahir no van voler confirmar els detalls de l'acord, però sí que van reconèixer que aquest “és bo per a tots” i que n'està fixada la votació en l'ordre del dia.

El desencadenant principal per arribar a aquesta entesa és que el CF Reus té l'obligació de demostrar davant la Lliga de Futbol Professional (LFP) que té tots els pagaments en regla. Fa algunes setmanes, el club va abonar el deute amb l'Agència Tributària, i aquesta setmana, amb la Seguretat Social. Per tant, ja només quedava regularitzar la situació amb l'Ajuntament de Reus, amb el termini màxim donat per la LFP del 10 d'agost. El conflicte estava encallat des del setembre de l'any passat i va afectar greument la relació entre el club i l'Ajuntament, malgrat que amb l'arribada de Jordi Cervera com a regidor d'Esports es va intensificar el diàleg.

El primer conveni que es votarà estableix que el CF Reus pagui el deute acumulat i reclamat per l'Ajuntament de Reus en la presentació del conflicte judicial. A la vegada, el consistori abonarà els 200.000 euros de subvenció al club per l'exercici del 2015, en concepte de foment de futbol de base, uns diners que estaven paralitzats per l'impagament del Reus.

El segon conveni cobreix el curs 2015/16, tenint en compte que el club ha fet ús de les instal·lacions sense que hi hagi una cobertura legal, des del 31 de juliol del 2015.

Finalment, el tercer conveni cobreix la temporada 2016/17, ja a segona A. També fixa un lloguer mensual de les instal·lacions i una subvenció per al futbol de base del club. Per tant, aquest pagarà els 227.000 reclamats, així com els diners del segon i tercer convenis.

LES DATES

30.09.15
L'Ajuntament reclamava 227.942 euros al club per l'ús del camp de futbol municipal.
10.08.16
És la data límit que té el CF Reus per demostrar a la LFP que està al dia de pagaments.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona