Urbanisme

municipal

serveis

El mercat de Lloret es pot reformar sense enderrocar

Un estudi conclou que no té deficiències estructurals

L'Ajuntament valora ara quins canvis farà a l'espai

L'edifici del mercat municipal de Lloret de Mar no té defectes estructurals i no cal que s'enderroqui. Aquesta és la conclusió de l'informe que va encarregar ja fa un temps l'Ajuntament de Lloret als serveis tècnics municipals per afrontar una reforma de l'equipament. El mercat data del 1982, i amb l'estudi es pretenia descartar desperfectes rellevants en l'estructura, tancaments o revestiments. “No és necessari l'enderroc i podem començar a pensar en la manera d'enfocar la rehabilitació de l'edifici”, va explicar el regidor de Comerç, Cristian Fernández. L'Ajuntament fa temps que valora quins canvis haurien de fer-se al mercat. En els últims anys el nombre de paradistes ha anat baixant, fins al punt que actualment només hi ha dotze parades, i des de l'inici d'any n'han plegat quatre. El mercat està pendent d'un nou concurs de concessió, ja que l'anterior va expirar el 2014 i els paradistes estan en una pròrroga que acaba a final d'any.

L'Ajuntament vol tenir enllestit a principi del 2017 un projecte per remodelar l'espai, però encara té pendent de definir quins canvis s'hi han d'introduir. “Ara està sota mínims, hi ha coses pensades, però encara res acabat de concretar”, va explicar Fernández. “Hem de fer un gir, actualitzar-lo, ja que amb el model d'ara no hi ha possibilitats que prosperi”, opina el responsable de Comerç. Una de les idees més recurrents és que caldria orientar-lo més al turisme, com s'ha fet en altres poblacions, i fer-lo més atractiu a la ciutadania en general, i el regidor destaca que té moltes possibilitats per la seva situació, al centre de la població, amb dues plantes d'aparcament i ben connectat amb els principals eixos comercials i hotelers. Una altra decisió que haurà de prendre l'Ajuntament és si les antigues dependències de la Policia Municipal (ara buides) poden formar part del mercat, atès que les dues edificacions estan de costat. “Estem mirant si s'hi pot integrar o no, entre tot hi hauria uns 1.700 m²”, va explicar el regidor.

La renovació del mercat s'inclou en l'apartat de regeneració urbana, i és un dels punts que estan marcats com a prioritaris en el pla operatiu de reconversió turística de Lloret de Mar.

LA XIFRA

1.700
és la superfície aproximada que tindria l'espai del mercat si s'hi afegís l'antiga caserna municipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona