Serveis

Maresme

La banda ampla comença a caminar pel Maresme

L'empresa responsable del desplegament de la xarxa de fibra òptica inicia les obres a Premià de Mar

El projecte es desenvoluparà en diferents fases i té un cost global que supera els 2 milions

El gran i ambiciós projecte del Consell Comarcal del Maresme d'interconnectar amb banda ampla el territori del Maresme comença a caminar. Superats els obstacles administratius que han fet endarrerir el projecte avui les màquines de l'empresa adjudicatària han començat a foradar els carrers de Premià de Mar per a instal·lar-hi el cable de fibra òptica que ha d'enllaçar el municipi amb l'eix troncal de l'autopista C-32. El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez (CiU) ha justificat el retard perquè, segons ha de dit, l'anterior equip de govern de l'ens va deixar molts aspectes “deslligats”. “Ens vam trobar amb un projecte a mig fer, amb les subvencions emanades però sense partida pressupostària en el Consell, sense estudis geològics i arqueològics i sense haver-lo comunicat als ajuntaments”, ha destacat.

Diferents fases

L'actuació prevista es desenvoluparà en diferents fases. La primera engloba la connexió de 19 dels 30 municipis –s'han pogut afegir poblacions gràcies a la rebaixa aconseguida en l'adjudicació del projecte– començant pels del sud del Maresme i amb la previsió d'enllestir-la en 8 mesos.” “Aquells pobles que no es connecten via fibra òptica en aquesta primera fase ho estaran de forma provisional amb el sistema Wimax o de ràdiofreqüència”, apunta el conseller delegat de Cooperació Municipal i Planificació del Consell Comarcal, Alfons Molons (CiU). Molons recorda que serà la futura empresa d'economia mixta que ha de gestionar la xarxa i on el Consell Comarcal representarà la part pública, la que s'encarregarà de garantir el desplegament total de la fibra òptica en els municipis pendents. “Aquest any enllestirem el procés per treure a licitació la gestió de l'empresa mixta que serà a través del sistema de diàleg competitiu”, apunta i avança que ja hi ha dues empreses privades molt interessades a associar-se amb l'ens comarcal.

Pioners

El Maresme es felicita de ser el primer territori català a disposar d'una xarxa de connectivitat com la que avui comença a desplegar-se i que ha de millorar la comunicació i els serveis i alhora potenciar, posicionar o trobar noves sortides a sectors tradicionals com ara el turisme o la indústria. El desplegament de la xarxa de banda ampla en el Maresme és possible gràcies sobretot a les subvencions del pla únic d'obres i serveis (PUOSC), dels fons europeus Feder i de l'aportació del Consell Comarcal del Maresme i té un cost que supera els 2 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona