Urbanisme

La petició d'un Can Zam frondós es manté 40 anys

La plataforma d'entitats del parc prepara més actes reivindicatius

Lamenten que hi torni a haver tanques

Les entitats que formen la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam, de Santa Coloma de Gramenet, mantenen viu l'esperit de lluita que ara fa prop de 40 anys els va portar a reclamar un pulmó verd per a la ciutat. Per aquest motiu, han començat a treballar en els actes per commemorar l'aniversari de la primera manifestació, el 6 de gener del 1976, per aconseguir que Can Zam fos un parc verd i frondós, poc després de la mort de Franco.

El portaveu de la plataforma, Pep Palacio, explica que la reivindicació encara és necessària perquè falta completar tota la segona fase del parc, la que ha d'incloure les zones més frondoses de l'espai verd. “En quaranta anys hem estat capaços d'aturar tota mena d'agressions al parc, però estem pitjor que fa deu anys perquè no tenim Can Zam acabat, ni projecte per fer-ho”, es lamenta Palacio. En el centre de les queixes hi ha el fet que la part del parc que encara no s'ha desenvolupat es mantingui envoltada de tanques i, segons les entitats, només es faci servir perquè hi facin el Rock Fest, un esdeveniment que dura tres dies. Al febrer passat uns 300 veïns convocats per la plataforma van fer una acció simbòlica d'alliberament del parc i en van retirar les tanques. Ara l'Ajuntament ha invertit 53.800 euros a col·locar-ne de noves “més ben clavades i més reforçades”, assegura Teresa Franco, membre de la plataforma.

Tanques “preventives”

L'equip de govern justifica l'existència de les tanques que encerclen la futur ampliació del parc “per evitar-ne un mal ús” i expliquen que l'espai s'obre a petició “d'entitats i organitzadors d'activitats que es consideren compatibles amb l'emplaçament”. Hi afegeixen que s'ha obert el pas per la zona en resposta a una reclamació de l'associació de veïns de Can Zam i avancen que està previst habilitar-hi una zona d'aparcament gratuït.

La plataforma ha previst fer un acte reivindicatiu pels volts del proper sis de gener i prepara accions per implicar més veïns en la lluita per l'acabament del parc que, segons l'alcaldessa, Núria Parlon, “continua estant en l'agenda de govern però hi ha condicionants essencialment pressupostaris per poder-ho executar”. Tot i així, Parlon manté la promesa d'obrir el debat sobre la segona fase del parc durant aquest mandat.

LA DATA

06.01.76
És el dia de la primera manifestació
per reclamar que Can Zam es convertís en un parc verd i frondós.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona