Infraestructures

L'aeroport de Reus recupera tres rutes de Ryanair amb vista a l'estiu

Es demana un cop més que l'equipament es pugui gestionar individualment i no pas com a part d'Aena

Font afirma que el 2015 ha estat un any “complex”

Ryanair, la principal companyia que opera a l'aeroport de Reus, recuperarà tres rutes de cara a l'estiu del 2016: Liverpool i Bristol, en què oferirà dos vols setmanals de juliol a setembre, i Glasgow Prestwick, amb la mateixa freqüència però de juny a octubre. Amb aquestes destinacions, la companyia irlandesa tindrà, a l'estiu, nou rutes des d'aquesta infraestructura aeroportuària, segons ACN.

Ricard Font, secretari d'Infraestructures i Mobilitat, va anunciar ahir després de la reunió de la taula estratègica de l'aeroport de Reus que, a més, totes les companyies creixeran de cara al 2016, alhora que va reconèixer que el 2015 ha estat un any “complex”. Així mateix, va reivindicar que a l'equipament li cal “tenir la capacitat de poder tenir una política comercial pròpia”.

Amb les tres noves rutes que Ryanair recupera per l'estiu vinent augmenta un 13% l'oferta de la companyia des de Reus. A aquestes s'hi afegiran Londres i Eindhoven –que són les úniques que hi haurà durant l'hivern–, a més de Dublín, Frankfurt-Hahn, Brussel·les-Charleroi i Cork.

Aquest fet, segons Font, és una “bona notícia” i “confirma allò que vam dir en la darrera reunió de la taula”, a finals de juliol, que “Ryanair, de cara al 2016, tornaria a créixer”. Alhora –va incidir– fa pensar també en més creixement de cara al 2017, quan la companyia ja haurà renovat la seva flota d'avions. Malgrat això, va recordar que Ryanair ha reduït un 47% el nombre de vols, però que la caiguda del nombre de passatgers ha estat només del 37%, la qual cosa suposa que els avions han anat més plens i que ha crescut l'ocupació.

Sobre la resta d'operadors turístics, també creixeran de cara a l'any que ve, amb el manteniment de les rutes a Moscou o una nova ruta a Knock (Irlanda) i l'augment de freqüències i d'oferta de passatges. El secretari també va avançar que des de l'estiu passat hi ha hagut contactes amb més d'una vintena de companyies, concretant “noves possibilitats de cara al futur”, amb “vols que pensen en Polònia o París”, va detallar.

LA XIFRA

9
rutes seran les
que la companyia Ryanair oferirà des de l'aeroport de Reus durant l'estiu del 2016.

LA FRASE

Les noves rutes són una bona notícia i confirmen el que vam dir a la darrera taula
RicardFont
Secretari infraestructures

Política comercial pròpia

Els números són clars, i l'aeroport de Reus és un dels que ha vist més reduïda la seva activitat. “Això constata una de les velles reivindicacions de la Taula Estratègica i del govern de la Generalitat”, va dir Font, “que no podem gestionar la xarxa d'Aena com si fos un tot”. Així, va apostar que “més enllà de les titularitats hem de gestionar els aeroports de manera individual”. Per Font, l'equipament hauria de tenir una política comercial pròpia que li permetés aplicar un “pla de xoc” davant la pèrdua de nombre de passatgers i de companyies. En aquesta línia, va apuntar que la situació política convida que “l'aeroport el gestionem des de Catalunya, que sigui propi del país, que la Taula Estratègica es converteixi en el consell d'administració de la gestió d'aquest aeroport”, va expressar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia