Urbanisme

Acaben l'obra per refer el passeig dels Griells

Veïns i municipi ara esperen que Costes s'hi posi amb la platja i el tram de la Pletera

Els treballs per refer l'escullera de roques i el ferm del passeig marítim dels Griells de l'Estartit han acabat aquesta setmana, amb els veïns de la zona satisfets perquè els habitatges de la primera línia tornen a estar protegits davant l'embat d'un hipotètic temporal, i s'ha tornat a eixamplar el tram de davant de l'edifici Voramar. Però tant la plataforma com l'alcalde, Jordi Cordon, sostenen que ara els treballs han de continuar amb la regeneració de la platja i una solució definitiva o a llarg termini per evitar que les onades tornin a malmetre el passeig.

Cordon agraïa ahir les obres, però lamentava la “poca informació” que ha rebut dels responsables del servei de Costes de l'Estat. L'alcalde va visitar ahir el passeig, acompanyat per diversos tècnics municipals, i insistia que ara està pendent, en primer lloc, “la rampa d'accés de serveis, que a través dels mitjans de comunicació sabem que volen que estigui feta abans de l'estiu, però no se sap ben bé on l'encaixaran”.

El motiu és el litigi entre Costes i la propietat dels terrenys del càmping El Molino per la ubicació de la rampa i la continuïtat de l'escullera i el passeig cap al sud, en direcció a la zona de la Pletera. L'alcalde demanava ahir una solució ràpida al contenciós, ja que “no cal ni que hi hagi una forta llevantada, amb un simple episodi de mala mar l'aigua pot arribar als terrenys del càmping”.

Informes municipals

Pendents de l'acord, Cordon explicava que ja ha encarregat als tècnics la redacció dels tres estudis requerits per Costes –de manteniment de via pública, de platges i dels serveis locals d'Urbanisme– per continuar la tramitació.

Els veïns expliquen que a Costes els han dit que ja s'està fent l'estudi dels espigons per protegir el passeig i evitar que les onades arrosseguin la sorra. La plataforma ha reclamat la instal·lació d'una segona escala d'accés a la platja davant l'edifici Ardit, i diuen que hi serà aviat.

Respecte a l'acabat de les obres, Jordi Cordon ha censurat que han deixat moltes pedres escampades a la platja. Ara l'Ajuntament s'encarregarà de la instal·lació del mobiliari urbà pendent al passeig refet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia