Infraestructures

La pista de Sadernes, tancada a partir de demà

La prohibició de passar-hi en cotxe estarà vigent tot el dia fins al setembre

L'habitual restricció durant la temporada turística del trànsit de vehicles de motor a la pista que va de Sadernes a la vall de Riu i la Muntada començarà demà. Igual que l'any passat la prohibició estarà vigent les 24 hores del dia i no pas durant determinades hores i dates, com es feia anteriorment. La barrera es tornarà a aixecar el 30 de setembre, ha anunciat el Consorci de l'Alta Garrotxa. Només podran passar-hi els vehicles autoritzats, mentre que la resta de conductors hauran de deixar el vehicle als aparcaments habilitats al nucli de Sadernes.

Amb el tancament es vol evitar la saturació de vehicles a les vores de la pista, que s'utilitza també per accedir a Sant Aniol d'Aguja i que és la principal via d'entrada i sortida de l'espai protegit de l'Alta Garrotxa. De març a setembre de l'any passat van passar per aquesta pista més de 24.000 persones, segons l'estimació del consorci que gestiona aquest territori.

La màquina, retirada

Els visitants d'aquesta temporada ja no veuran el tractor eruga que, des del març del 2013, era al fons de la riera de Sant Aniol. Finalment, el mes passat l'empresa propietària del vehicle el va retirar, després de negociar amb l'Ajuntament de Montagut i Oix i la Generalitat per la despesa de l'operació. La màquina va estimbar-se a prop del pont de Valentí en cedir la pista per on circulava en sentit Sadernes. El tractor eruga venia de treballar en les obres d'una finca de Talaixà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia