Administracions

Ampli suport al corall i les Medes, a l'Estartit, per al nou escut i la bandera

La consulta per la tria mobilitza 255 veïns i prop de dos terços avalen l'opció

Una branca de corall de gules –vermella– orlada de set rocs d'or –simbolitzant les set illes de l'arxipèlag de les Medes– sobre una faixa ondada abaixada d'argent presidiran el nou escut i la bandera del nucli de l'Estartit. Va ser la proposta guanyadora entre les quatre que els veïns i estiuejants del nucli litoral podien triar ahir en la consulta promoguda des del govern de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD).

En la tria hi van participar ahir 255 persones, i finalment l'opció guanyadora va concentrar 165 vots (un 64,7% dels suports). Els participants van descartar les altres tres opcions, que jugaven amb elements com ara el monestir de Sant Miquel de les Medes i els mateixos set rocs –33 vots–; un mont de sable sobre tres faixes d'argent –29–, o els set rocs de l'arxipèlag monopolitzant el protagonisme –25–. També hi va haver tres vots en blanc. En la votació, que es va celebrar a la plaça de l'Església i a la tarda es va haver de traslladar a la seu de l'EMD per la pluja, hi podien participar majors de 10 anys, ja que els escolars del nucli s'havien implicat en el procés.

El president de l'EMD, Genís Dalmau, explicava que podrien haver triat un emblema institucional de manera més senzilla, però van preferir ajustar els símbols a les normes heràldiques, amb el vistiplau previ de l'expert Armand de Fluvià a les quatre propostes. Dalmau explicava que l'opció del corall “ha agradat perquè era potser la més vistosa”. La proposta vencedora l'havia plantejat el veí Lluís Xicoira.

Ara només resta que la junta de veïns de l'EMD aprovi dimecres, com està previst en l'ordre del dia, l'elecció dels nous escuts i bandera per engegar el procés administratiu que els validarà legalment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia