Infraestructures i serveis

transports

vaga

Vaga al metro de Barcelona des d'avui i fins dijous

Funciona en el 40% en hores punta i al 20% de 20.30 h a 22 h

Protesten per la falta d'acord en la negociació del conveni col·lectiu

Els treballadors del Metro de Barcelona fan vaga. Des d'aquest dilluns dia 30, han iniciat una vaga parcial fins dijous que ve, dia 2 de juny, en protesta per la falta d'acord en la negociació del conveni col·lectiu.

Les aturades coincidiran dimecres 1 i el dijous 2 de juny amb l'inici del festival de música Primavera Sound, que se celebra a Barcelona des de fa uns quinze anys i al qual assisteixen milers de persones.

En les tres primeres jornades de vaga -30, 31 maig i 1 de juny- els serveis mínims garantiran la circulació del 40% dels combois del metro entre les 7.00 i les 9.00 hores i entre les 16.00 i les 18.00 hores.

La freqüència de pas entre metros serà, al matí, d'entre 8 i 10 minuts, i d'entre 10 i 13 minuts en la franja de la tarda, en les línies 1 (vermella), 2 (lila), 3 (verd), 4 (groga) i 5 (blau).

En les línies 9 nord i sud, 10 i 11, la freqüència dels metros serà d'entre 12 i 16 minuts al matí i entre 14 i 22 minuts a la tarda aquests dies.

El dijous 2 de juny s'ha establert la circulació del 20% entre les 9.20 i les 12.20 hores, i del 40% entre les 17.00 i les 20.00 hores, segons ha informat la Generalitat.

La freqüència de pas dels combois serà aquell dia d'entre 15 i 26 minuts en la franja del matí i d'entre 9 i 13 minuts en les línies 1, 2, 3, 4 i 5.

En les línies 9 nord i sud, 10 i 11, la freqüència serà d'entre 14 i 33 minuts al matí i d'entre 14 i 22, a la tarda, segons informa TMB en la seva pàgina web.

Dijous passat, dia 26, la plantilla del metro barceloní va rebutjar en assemblea, per àmplia majoria, un principi d'acord que s'hauria assolit amb l'empresa, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

En el preacord, la direcció es comprometia a garantir la ultraactivitat de l'actual conveni, a augmentar un 1% el sou a la plantilla, a passar 60 contractes a temps parcial a temps complet o bé a no emprendre cap canvi organitzatiu si no s'havia pactat amb els sindicats, entre d'altres mesures.

Aquestes mesures estaven condicionades a no convocar més aturades al metropolità barceloní, segons els sindicats.

En una nota, CGT assegura que no existia tal preacord i que el que va presentar TMB va ser una “proposta” que el comitè d'empresa va traslladar a l'assemblea, que la va rebutjar.

Aquest sindicat afirma que en els nou mesos que s'emporten de negociació, TMB ha mostrat una “nul·la predisposició” a l'acord amb la representació sindical.

L'empresa ha alertat als usuaris del metro de Barcelona durant tot el cap de setmana, mitjançant els altaveus instal·lats a les estacions, de la convocatòria de vaga i que aquesta pot provocar “greus” alteracions en el servei, encara que sense concretar els horaris de les aturades parcials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia