Medi ambient

Els amos de Can Juncadella de Lloret fan propòsit d'esmena

El paratge, en zona PEIN, va a nom de la societat Flinder Data, propietat de l'exprimer ministre del Kazakhstan

Han contractat un equip de tècnics per resoldre els expedients que tenen oberts

El paratge de Can Juncadella forma part del PEIN des del 2004

Els propietaris de Can Juncadella, a Lloret de Mar, volen tenir enllestit en el termini màxim d'un mes els projectes per legalitzar les obres que van començar irregularment i que tenen aturades per expedients, i en el cas que no es puguin legalitzar, enderrocar-les. La propietat de Can Juncadella –que sempre ha estat envoltada d'un cert misteri– va a nom de l'empresa Flinder Data SL, formada per empresaris del Kazakhstan. Darrere l'empresa, hi ha l'exprimer ministre del Kazakhstan i amo de l'equip Astana de ciclisme, Daniyal Akhmetov.

Una empresa assessora que fa de portaveu dels propietaris de Can Juncadella va explicar a aquest diari que els representats són conscients que no han fet les coses bé en moltes actuacions, però ho atribueixen al fet que al seu país el funcionament és radicalment diferent. A més, volen “adaptar-se” a la població de Lloret i col·laborar en el que sigui necessari, en una nova etapa que passa primer per resoldre els expedients que tenen oberts, bé mirant de legalitzar el que es pot, bé enderrocant el que no sigui legalitzable. “Ells no vénen a buscar problemes. Si han fet coses malament ha estat per desconeixement, no per mala fe, i s'està treballant per arreglar-ho”, va manifestar el representant de Flinder Data.

L'empresa kazakha ha contractat un equip de tècnics per treballar en els expedients que tenen oberts, i en el termini màxim d'un mes els haurien de tenir resolts. En concret, de deu actuacions que s'han fet a la finca, sis tenen expedient obert.

Les activitats a la finca de Can Juncadella han aixecat molta polèmica tant entre els grups de l'oposició de l'Ajuntament com entre entitats locals, com SOS Lloret. Algunes de les actuacions denunciades per SOS Lloret, com ara tapar amb sorra cala des Rajols i posar-hi una escala, són un misteri per als representants de Flinder Data. “No sabem qui ho va fer, però no va ser a petició dels nostres clients, a més és una bestiesa perquè la sorra allà no podia durar-hi més d'un dia”, va explicar aquest representant.

El mateix representant també destaca la feina que han fet els propietaris per mantenir la finca en condicions. “Els bombers i la policia ens han felicitat perquè la finca està impecablement neta”. La finca, originàriament de la família Juncadella, va ser comprada per una empresa japonesa el 1968. Llavors tenia la qualificació d'urbana, però el 1992 es van iniciar els tràmits perquè formés part del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) i va passar a ser-ho definitivament el 14 de desembre del 2004. En aquell any també va passar de mans de l'empresa japonesa a la del Kazakhstan.

198.344
metres quadrats
és la superfície total de la finca originària, segons el cadastre
10
són les actuacions
que es recullen en un informe de l'Ajuntament, de les quals sis tenen un expedient obert
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.