Urbanisme

L'anella es queda

CiU opta per complir amb els equipaments i zones verdes i ajorna la construcció dels túnels subterranis, fet que impedirà enderrocar l'anella elevada

Es compleixen tres anys de l'inici de la desconstrucció del tambor

L'anella viària de Glòries continuarà presidint la plaça durant uns anys. Per al nou govern municipal és prioritari condicionar els espais inutilitzats o que quedin buits a causa de les obres i establir nous mecanismes de participació amb els veïns per anar elaborant futurs projectes.

Així ho ha explicat a aquest diari el nou regidor del districte de Sant Martí, Eduard Freixedes, que ha anunciat que el temps en què la reforma de la plaça funcionava a dues velocitats, amb el Museu del Disseny complint el calendari i els equipaments sense projectar, ha arribat a la fi: “Volem intentar aterrar a la realitat. No posem res en dubte, però potser caldrà calcular els temps”, ha explicat.

Freixedes posa com a exemple el desmuntatge del tambor, després del qual es va arranjar el sota de l'anella per permetre el pas d'autobusos urbans: “La banda de muntanya de Glòries necessita ser reformada. Hi ha pendents zones verdes, escoles, condicionar la casa dels paraigües, etc. Aquestes són les prioritats: l'àrea que quedi buida després del trasllat dels Encants ha de quedar a disposició de les famílies”.

El govern de CiU també està totalment d'acord amb els veïns en la necessitat de cobrir el tram de la Gran Via entre el centre comercial de Glòries i els pisos del davant: “Ha de ser, però, un cobriment real, ha de quedar completament tapada”.

Aquest darrer projecte lliga amb el que genera, ara per ara, més incògnites: la construcció dels túnels subterranis per a la Diagonal i la Gran Via. “En aquest punt hi ha molts dubtes“, explica Freixedes, que hi afegeix: “Enterrar els cotxes al pas per Glòries no és ara per ara una prioritat per a la ciutat”. A més, el projecte del govern anterior no els satisfà. “Crea uns desnivells a la plaça que podrien acabar generant uns espais de difícil control, que és la darrera cosa que pretenem”, conclou.

Finalment, Freixedes reconeix que demanar als veïns de Glòries que esperin uns anys més a veure la reforma de la plaça és molt dur: “Fa 45 anys als meus pares ja els parlaven de la reforma”. Respecte a aquest cansament, Freixedes ofereix “ordenar les prioritats i complir el calendari buscant el benestar dels veïns”.

2008
és l'any
que es va iniciar la desconstrucció del tambor de Glòries.

Aniversari sense celebracions

clara ribas

El 8 de juliol del 2008 van començar a Glòries els talls de trànsit que havien de permetre iniciar la desconstrucció del tambor. Dos dies després, el dia 10, les màquines començaven a tirar a terra els murs interiors en una acció que les autoritats van qualificar d'històrica perquè era, van dir, el tret de sortida de la reforma global de la plaça. Molt al contrari, els veïns ja van advertir en aquell moment que, tot i ser un gran pas endavant, no es creurien que la transformació avançava fins que veiessin a terra l'anella viària elevada i es construïssin els túnels subterranis que havien de donar pas a la nova gran plaça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.