Interior prohibeix les concentracions falangistes el 13-D i les avança al dia 12

L'Ajuntament de Figueres, amb l'abstenció del PSC i el vot en contra del PP, aprova donar suport a la consulta

Les objeccions fetes pels municipis afectats per les convocatòries de la Falange han donat fruit, i el Departament d'Interior ha decidit traslladar les manifestacions espanyolistes al dissabte dia 12, un dia abans de les consultes. Ara falta veure si la Falange decideix recórrer judicialment emparant-se en el dret constitucional a manifestar-se, i si la justícia torna a tombar, com ja va fer a Arenys de Munt, la decisió d'Interior i permet les concentracions falangistes per al 13-D.

Santa Coloma vota demà

Santa Coloma obre demà les urnes per votar anticipadament. A la biblioteca Joan Vinyoli es podrà votar aquest dissabte i dilluns d'onze del matí a una del migdia. Dimecres i divendres també es podrà votar de sis de la tarda a vuit del vespre. A Banyoles, Tortellà, Argelaguer, Maià de Montcal i Montagut i Oix ja han concretat el dia i el lloc del vot anticipat. A Banyoles, es podrà fer els dies 9, 10 i 11 al local del Foment. Com a tot el Pla de l'Estany, també es podrà concretar la manera de votar anticipadament trucant al 600 709 265. A Tortellà, es podrà dipositar diumenge, de les deu del matí a les dues del migdia a la sala de sobre del cafè bar Roc. A Argelaguer, es podrà votar aquest dissabte, de les quatre de la tarda a les vuit del vespre, al casal de la gent gran. A Maià de Montcal s'ha preparat per diumenge, de les cinc de la tarda a les vuit del vespre al casal. A Montagut i Oix, tindrà lloc el dia 10, de les sis de la tarda a les vuit del vespre a Cal Ferrer.

Figueres, també

Ahir a la nit Figueres es va incorporar a la llista de poblacions on se celebrarà la consulta. La moció va ser presentada per CiU, ICV i ERC, que la van defensar i hi van votar a favor –el regidor d'ICV Richard Elelman no va assistir al ple–, mentre que el portaveu del PSC, Pere Casellas, va intentar justificar, sense aconseguir-ho, el fet que el seu grup no hi doni suport. Ho va atribuir a raons de procediment, dient que no se'ls havia ofert, ni convidat a signar-la. Va acusar els seus companys de govern de «voler-ho instrumentalitzar». En la primera reunió que va promoure la plataforma hi va ser present un representant del PSC però a partir d'aquell moment se'n van desentendre, com va recordar Francesc Canet (ERC). Per la seva banda, el portaveu de CiU, Albert Ollé, va demanar un recés de cinc minuts perquè el PSC s'hi pogués adherir, però els socialistes van desestimar aturar la sessió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.