El carnaval pren Vilanova

Èxit de participació en la rebuda al rei Caramel, màxim representant del carnaval infantil, en una jornada en què el Moixó Foguer va desafiar el fred recorrent la ciutat cobert únicament per plomes untades amb mel

Marietes, pirates, cavallers, princeses, ninges i pallassos no van faltar a la cita amb el Caramel, el rei del carnaval infantil de Vilanova, ahir a la tarda. Amb un gran èxit de participació, pares, mares i infants disfressats van omplir de gom a gom la plaça del Mercat per ballar al ritme que van marcar el Caramel i els cuiners encarregats d'elaborar-lo. Els infants van rebre amb entusiasme el seu rei –enorme, com cada any–, que després va desplaçar-se pel centre de la ciutat amb el seu Caramelmòbil.

Discussions de parella

No només els nens i nenes van disfrutar ahir del carnaval. Tant al matí com a la tarda, les parelles que integren el ball dels malcasats van compartir amb la ciutadania les seves discussions, repletes d'al·lusions sexuals; caracteritzats amb caretes i vestuari propi del segle XIX i principi del XX, el ball representa curtes peces de teatre al carrer, en què les autoritats (el bisbe i l'alcalde) són les encarregades de donar la raó, o treure-la, a les diferents parelles malavingudes. Insuficients o excessives pràctiques sexuals, adulteris i baralles vàries són alguns dels temes que centren els satírics diàlegs dels personatges, creats per l'Agrupació de Balls Populars de Vilanova.

Al vespre va ser el torn del Moixó Foguer, un altre personatge típic del carnaval vilanoví que representa un ocell, i que surt d'un bagul nu, cobert tan sols per plomes blanques adherides amb mel. Potser pel fred –rarament podria ser per vergonya–, el Moixó Foguer va entrar i sortir del seu amagatall ahir més de pressa que mai al llarg del recorregut. Acompanyat del seu seguici, també disfressat amb robes únicament de color blanc, el personatge va repartir plomes arreu de Vilanova, exhibint-se només al crit «que surti el moixó!».

Avui Vilanova viurà la jornada carnavalesca més participativa amb les Comparses. A les 9 h, les banderes de les entitats de la ciutat trauran al carrer els comparsers, que, lluint barretina (ells) i mantó de Manila i clavells (elles) repartiran caramels entre el públic al ritme del Turuta. Les guerres de caramels, a la plaça de la Vila, començaran a les 11.30 h en la categoria d'infants, i a les 12.45 h en la d'adults.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.