Un regidor del PP va demanar permís per obrir un prostíbul a Mataró

La direcció del partit ha demanat la dimissió de Juan Carlos Ferrando

Tot i que des de la direcció nacional del PP es defensa que el regidor «no ha comès ni cap delicte ni cap irregularitat» sí que admet que l'actuació és «inoportuna». I més, quan ahir mateix la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va visitar la capital del Maresme per dir que el partit està totalment en contra que s'hi obrin dos grans prostíbuls. «No podem convertir la ciutat en una zona coneguda per aquest nombre de bordells», va afegir-hi Sánchez-Camacho, que també va aprofitar per acusar l'Ajuntament de ser-ne responsable per haver concedit una de les llicències d'activitats.

La intermediació de Ferrando per intentar obtenir l'autorització del prostíbul va començar el novembre passat. Un client de la seva gestoria volia posar en funcionament un bordell en una zona propera a la rotonda de la Laia l'Arquera i va demanar-li que l'ajudés a aconseguir els permisos. Ferrando va posar-se en contacte amb la regidora responsable de llicències, Alícia Romero (PSC), i li va explicar el cas. De fet, no va ser fins la setmana passada que el regidor va saber que el negoci no es podia instal·lar allà perquè els usos d'aquest espai no permeten l'obertura d'un local d'aquest tipus. Les conseqüències polítiques d'aquesta actuació es van precipitar ahir al vespre, quan la direcció es va reunir amb Ferrando per demanar-li la dimissió «com a mesura d'exemplaritat». Si bé el PP admet que l'assessorament a l'empresari forma part de la feina professional del regidor i que el sacrifici és «injust», el partit l'ha convidat a marxar perquè la manera d'actuar del polític perjudica la imatge pública de la formació. Malgrat tot, es van afanyar a puntualitzar que el projecte frustrat no té res a veure amb els dos prostíbuls que es volen construir al polígon de Les Hortes del Camí Ral.

Les maneres de fer de Juan Carlos Ferrando sovint han estat motiu de controvèrsia. No fa gaire, l'Agència Catalana de Protecció de Dades li ha obert un expedient sancionador per una presumpta vulneració de la llei en utilitzar informació de ciutadans donats de baixa del padró. A més, l'any passat va oficiar el casament d'una parella a l'Ajuntament de Mataró exhibint un braçalet amb la bandera espanyola.

EL PERSONATGE

JUAN CARLOS FERRANDO
regidor del pp de mataró
El partit li demana que dimiteixi per haver intentat gestionar el permís d'un prostíbul

Front comú contra els bordells

L'equip de govern i l'oposició de Mataró faran un front comú per manifestar que estan en contra de la proliferació de prostíbuls a la ciutat. La decisió es va consensuar ahir en una reunió extraordinària que va convocar l'equip de govern per informar de la tramitació de les dues llicències que s'han demanat per obrir dos bordells, un de 50 habitacions i l'altre de 30, al polígon de Les Hortes. Una trobada que també va servir per anunciar la creació d'una comissió interna de treball que explori al màxim les possibilitats legals per intentar restringir i condicionar la instal·lació d'aquests prostíbuls. Tot i la voluntat de trobar qualsevol escletxa per dificultar l'obertura dels negocis a la ciutat, el consistori manté que «la prostitució exercida en aquests locals és considerada una activitat econòmica regulada i, que per tant, no es pot impedir».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.