Serra obre la porta a la instal·lació de locals d'oci nocturn al port de Badalona

L'alcalde creu que la proposta, un eix de l'imminent pla d'actuació al recinte, «revitalitzarà» l'espai

La màxima autoritat política de Badalona va aclarir ahir que tot plegat només és una «idea embrionària» però el fet que deixi la porta oberta perquè al port hi hagi locals d'oci nocturn ja és una iniciativa destacada per a un recinte que fins a aquest moment s'ha limitat a desenvolupar, amb comptagotes, activitats esportives, de restauració i d'animació per a un públic infantil i familiar. Dimecres, en el programa El debat de la plaça de la Vila, de Televisió Badalona, i ahir a aquest diari, Serra va assegurar que al port s'ha d'apostar per les activitats d'oci molt més del que s'ha fet fins ara. «No tot ha de ser restauració i cal revitalitzar l'espai amb un ventall més ampli d'activitats, que no només tinguin un públic familiar i que es desenvolupin també en horari nocturn», va resumir Serra abans d'indicar que en aquesta voluntat de fomentar altres activitats lúdiques «en el sentit més ampli de la paraula» hi té cabuda la instal·lació de bars musicals o, fins i tot, d'alguna discoteca. En aquest sentit, el batlle badaloní va dir que «el més normal i el millor» seria la posada en marxa de bars musicals que funcionin en horaris més reduïts que no pas els de les discoteques, espais que Serra veu «més complicat» que s'hi instal·lin perquè, segons el seu parer, al port no hi ha prou superfície per fer-ho possible. Amb tot, i com que encara s'està estudiant la manera «concreta» de donar forma a aquesta iniciativa, el polític socialista va dir que ara per ara ignora els horaris amb què aquests locals podrien funcionar. Sí que va argumentar, però, que el port de Badalona «encara no s'ha explotat del tot» i es va mostrar «convençut» que amb els anys ha d'esdevenir «una joia de la corona de la ciutat».

Eix d'actuació

Serra va confirmar que la possibilitat d'obrir el recinte portuari a l'oci nocturn és un dels eixos del pla d'actuació que ha de contribuir a «dinamitzar» l'espai, que s'haurà de desplegar fins al juliol de l'any que ve i que podria ser presentat a finals de març. De fet, el batlle badaloní va indicar que aquesta proposta ja ha estat valorada amb el nou conseller delegat de Marina Badalona, Francesc Panella. A banda de confirmar aquest fet, Panella es va preguntar per què, a banda de locals d'oci que atreguin els joves, el port «no pot acollir cinema a l'aire lliure, un cicle de jazz, un recital d'havaneres o música en directe».

Qui ahir, però, va mostrar-se contrariat amb l'anunci de Serra va ser el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament i líder del principal soci del PSC al govern, Ferran Falcó (CiU). «La proposta de l'alcalde és electoralista. No se n'ha parlat amb la resta de l'equip de govern i és prou delicada per no haver-la consultat amb ningú», va reblar el polític convergent abans de dir que «dinamitzar el port no és només posar-hi bars musicals». «No m'entusiasma que la primera proposta per reflotar el port impliqui obrir-lo a la ciutat de nit, sense considerar el que pensin els veïns de la zona», hi va afegir Falcó. Més caut, l'únic regidor de l'altre soci de govern, Mateu Chalmeta (ERC), comparteix l'opinió de Serra que s'han de «buscar solucions» perquè la ciutadania «es faci seu» el port, i va mostrar-se «obert a parlar de qualsevol possibilitat», tot i esperar a valorar-la «quan la coneguem a fons, no abans».

En l'oposició, el PP i ICV-EUiA van coincidir a afirmar la seva predisposició a estudiar la proposta de Serra. El líder popular badaloní, Xavier Garcia Albiol, va matisar, però, que ho farà «si és compatible amb el descans dels veïns de la zona, ja que si no fos així seria una mala opció». Per la seva banda, la regidora d'ICV-EUiA Carme Martínez va afirmar que la idea de l'alcalde «és una possibilitat com qualsevol altra per a la necessària dinamització» de l'activitat al port. «Per això serà estudiada a fons, com també que els pescadors recuperin espais dignes com ara la llotja», va dir. En aquest sentit, Serra va qualificar «d'absurd» que el port continuï vivint d'esquena a aquests treballadors de la mar, als quals s'oferiran millores a la tardor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.