Descarta elevar la via del tren per fer passar el canal

A banda d'expressar la seva predisposició perquè al port hi hagi bars musicals, l'alcalde de Badalona va mostrar-se contundent a l'hora de valorar una de les qüestions referides al canal que ha d'endinsar el port a la ciutat: la de tirar endavant l'aixecament de la via del tren per deixar passar per sota aquest vial marítim. Serra va negar tres vegades que aquesta intervenció es pugui dur a terme finalment: «De cap manera. Ni es pot fer amb inversió pública ni es farà», va indicar el batlle badaloní abans d'explicar que aquesta actuació costava 18 milions d'euros al novembre de l'any 2007, «menys del que ara costaria». Un cop descartada aquesta intervenció, Serra va assenyalar l'altra alternativa per fer realitat el canal: la consistent a mantenir el vial a la mateixa altura que ara i fer que el canal passi per sota a una major profunditat, amb el consegüent efecte «que l'aigua entri a la ciutat». Serra, que creu que aquesta opció és «molt més econòmica» que l'anterior i «menys problemàtica» per a Renfe –que en cas d'elevar la plataforma de vies hauria d'alterar el servei que ofereix a la ciutadania–, va assegurar que el consistori estudia ara aquesta proposta, tot matisant que «com que no és una obra qualsevol», serà necessària l'elaboració d'estudis d'enginyeria a banda de «tenir garantit un pressupost i d'evitar que això no suposi un enrenou considerable» per al pas dels trens.

Amb tot, el fet d'estudiar aquesta intervenció no significa de moment que el canal s'acabi fent finalment. En aquest sentit, Serra va argumentar que tot plegat «no es pot fer únicament des de l'administració pública». «Seria absurd construir el canal si la iniciativa privada no aconsegueix tirar endavant el projecte immobiliari que havia previst entorn d'aquest vial», va raonar Serra abans d'assenyalar la necessitat que la inversió pública i privada «treballin conjuntament» en aquesta operació. D'altra banda, el polític socialista va avançar que quan «aviat» s'estreni el pont de Sant Lluc, es proposarà «simplificar més» l'accés al port a través del peatge. Serra, però, no va concretar com fer-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona