MÉS ESPORT

La guia del «supòrter» català

La Casa de la Generalitat edita 28.000 guies per promoure l'ús del català als estadis

La USAP, el Barça i els Dragons Catalans les repartiran entre l'afició nord-catalana

La Casa de la Generalitat a Perpinyà ha presentat, aquest dimecres, la Petita guia del supòrter català, concebuda en col·laboració amb la USAP, el Futbol Club Barcelona i els Dragons Catalans. Aquesta guia de 36 pàgines, íntegrament bilingüe català-francès, presenta un historial d'aquests tres clubs fars de l'esport d'elit català, però també dóna moltes informacions diverses sobre Catalunya, la llengua catalana, la història i la cultura catalanes, etc. El seu objectiu és donar més cohesió als seguidors de tres clubs que fan de la identitat catalana un motor per avançar... i guanyar. D'aquest llibret se n'han publicat 28.000 exemplars, que seran tots distribuïts a la Catalunya del Nord.

La guia els cants més corejats pel públic als estadis nord-catalans (Els hi fotrem, L'estaca, Els segadors), i un petit lèxic català-francès. També s'ha presentat un jingle concebut per Gerard Jacquet que reprèn l'eslògan favorit dels seguidors catalans: «I són aquí, i són aquí, i són aquí els catalans!» Aquest jingle ha estat ofert als clubs, però també a les ràdios locals perquè el puguin difondre durant les seves emissions esportives. A l'acte de presentació, presidit pel director de la Casa de la Generalitat de Perpinyà, Jordi Fernández-Cuadrench, també hi van assistir els representants dels tres clubs que han estat associats a aquesta iniciativa: Llibert Lopez (Dragons Catalans), Patrick Auset (Barça), Ramon Rebugent (USAP). Els dirigents dels tres clubs han coincidit a subratllar la importància d'aquesta iniciativa i el paper de l'esport per cohesionar i mantenir la catalanitat a les comarques del nord de l'Albera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.