Necrològiques

Lluís Motjé i Costa

Naturalista i ornitòleg, va ser el primer president del Centre d’Estudis Selvatans

Lluís Motjé i Costa, Moia, naturalista i ornitòleg, nascut el 1958, va morir aquest 23 d’abril del 2019. Vivia a Sant Dalmai, terme municipal de Vilobí d’Onyar, però tenia lligams familiars en diverses poblacions del Gironès i de la Selva, com ara Riudellots, Sils o Cassà de la Selva. Motjé va ser el primer president del Centre d’Estudis Selvatans, l’any 1983, i en va ser fins al 1985, en què Mario Zucchitello va prendre’n el relleu. Lluís Motjé era educador ambiental i codirigia l’empresa La Moixera. A principis dels noranta va tenir una activitat pública intensa i va ocupar càrrecs en entitats ecologistes com ara Depana o l’Associació de Naturalistes de Girona, de la qual va ser també president.

Durant molts anys va promoure el coneixement i el respecte pel medi ambient. En aquest sentit, va ser l’impulsor des de jove de l’estudi i de la protecció –de vegades en tensió amb les institucions locals– dels valors naturals i faunístics de l’espai humit de l’estany de Sils (juntament amb la riera de Santa Coloma i els turons de Maçanet), zona que finalment es va integrar al pla d’espais d’interès natural (PEIN). Va realitzar tasques de protecció semblants en llocs com el volcà de la Crosa de Sant Dalmai i a Estanyol. L’any 2006 va rebre el premi Joaquim Codina Vinyes, de la Fundació Valvi, que es concedia per primer cop.

A Quaderns de la Selva té publicats diversos articles sobre ornitologia i el medi ambient, i és autor del llibre Els ocells de la comarca de la Selva (1982), editat per la Diputació de Girona, i d’alguns articles a Revista de Girona. A la revista Aixa, editada pel Museu Etnològic del Montseny - La Gabella, va publicar l’article El medi natural a la comarca de la Selva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia