Medi ambient

Un centenar de persones tallen la C-12 a Ascó per mostrar el rebuig a l'MTC

El Grup de Veïns d'Ascó, promotors de la protesta, considera el magatzem una agressió al territori

Tot i que la protesta es va realitzar just davant de la Central Nuclear d'Ascó, i va coincidir amb la sortida d'alguns dels treballadors, no es va produir cap conflicte amb els manifestants. No obstant això, alguns conductors, que es van veure sorpresos pel tall de carretera es van mostrar molestos per la situació, i es van produir alguns enfrontaments verbals amb els protestants.

Els membres del Grup de Veïns d'Ascó, però, no van deixar de repartir fullets on explicaven els motius de la seua protesta. «Considerem la possible instal·lació de l'MTC a Ascó una agressió al territori», va explicar Agustí Serra, membre del grup intercomarcal que al seu manifest proposa un desenvolupament de l'agricultura i la indústria turística i alimentària del territori.

Segons va explicar Serra, l'objectiu de l'agrupació veïnal és evidenciar que Ascó no és el lloc adequat on situar el magatzem. «S'han de fer les coses bé i això vol dir buscar el lloc ideal ja que aquest no l'és, i no volem que es maltracti el territori.»

L'agrupació ciutadana, formada per veïns de diferents municipis de la Ribera d'Ebre, el Priorat i la Terra Alta, així com també en formen part veïns d'Ascó, té previstos més actes de rebuig al cementiri nuclear, tot i que encara no n'han concretat el dia i el lloc. Però, com va assegurar Serna, «amb la veritat i la raó es va molt lluny, i la nostra voluntat de continuar reivindicant i lluitant pel que creiem no s'acabarà mai».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.