Política

Aregio (CiU) renuncia a lluitar per l'alcaldia de Tarragona i deixarà la política activa

La regidora Victòria Forns serà la nova cap de llista de la federació nacionalista en les eleccions municipals de l'any que ve

Els rumors que feia temps que circulaven per Tarragona finalment s'han complert. El cap de llista per Convergència i Unió a les properes eleccions municipals no serà Joan Aregio, sinó la seva companya de grup municipal Victòria Forns. L'encara portaveu de la federació nacionalista, acompanyat per la majoria dels seus companys de partit, entre els quals hi havia el número dos, Felip Puig, i per la seva família, va argumentar la seva renúncia a lluitar per recuperar l'alcaldia de Tarragona «perquè ara és un bon moment per tancar la meva etapa professional». Aregio va admetre que tenia la decisió presa des de feia uns mesos «perquè en la política és important que la renovació es faci mitjançant les persones».

En segona fila

L'encara líder convergent va explicar que va comunicar la decisió a Artur Mas «fa uns mesos», després d'una profunda reflexió personal, tot enorgullint-se de ser un dels partícips de la gran transformació de Tarragona en els últims anys. A més, el polític convergent va deixar clar que tampoc no figurarà en les llistes al Parlament de Catalunya de la tardor, però que continuarà col·laborant a l'hora de treballar per Tarragona: «No us penseu que desapareixeré del mapa perquè la meva implicació serà total», encara que no des de la primera fila, segons es va afanyar a deixar clar.

Just després de l'anunci d'Aregio als mitjans de comunicació, l'assemblea local de Convergència Democràtica de Catalunya es va reunir d'urgència per valorar el relleu al capdamunt del partit, i s'espera que el seu soci de coalició, Unió Democràtica de Catalunya, hi doni el vistiplau en els propers dies per nomenar oficialment Victòria Forns com a candidata.

Adéu al somni

«No podré complir un dels meus somnis, que era ser alcalde de Tarragona, però segur que la Victòria serà una gran alcaldessa», va confessar Aregio, que va assumir el lideratge del partit a Tarragona arran de la marxa de l'exalcalde Joan Miquel Nadal, abans de les eleccions municipals del 2007, tot i que era regidor al consistori tarragoní des de 1995, quan va assumir la regidoria de l'àrea de Cultura. Després va gestionar la de Relacions Ciutadanes i Hisenda, fins que CiU va passar a l'oposició. Preguntat per si la seva renúncia podria interpretar-se com una rendició, va negar-ho, tot subratllant: «Penso que havia arribat el moment del relleu i tocava fer-lo.» En aquest aspecte, va corroborar la seva aposta, presa la tardor de l'any passat, «perquè només s'equivoquen els que prenen decisions».

A més, va agrair als mitjans que no difonguessin la notícia: «Sabia que a tots us escalfaven les orelles des de feia temps i no heu dit res. Gràcies.» Quant a la nova cap de llista, li va agrair que hagi acceptat el repte.

Respecte de Ballesteros

L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va evitar fer una valoració política i va preferir destacar la feina que ha fet el «meu amic i alhora adversari polític» i que no sempre ha estat reconeguda. El batlle va desitjar sort a la seva futura rival a les urnes.

Forns: «És un projecte que m'il·lusiona i m'engresca»

La futura cap de llista de Convergència i Unió, Victòria Forns, va confessar que l'oferiment de Joan Aregio «m'honora», tot recordant que «ha estat una decisió molt madurada, molt meditada i gens precipitada». Forns, nascuda l'agost de 1967, diplomada en treball social per la Universitat de Barcelona i llicenciada en antropologia social i cultural per la Universitat Rovira i Virgili, va deixar clar que la lluita per recuperar l'alcaldia l'atrau: «Tinc moltes ganes de treballar pels tarragonins i per les tarragonines, i per això el projecte m'il·lusiona i m'engresca.» La regidora convergent va destacar la manera de fer oposició que estan fent, «a la qual la ciutat no està acostumada» i va admetre que rellevar Aregio «és el repte més difícil de la meva vida, però que arriba en el moment just, tant personalment com professionalment». La futura portaveu nacionalista es va definir com una «treballadora infatigable» i es va comprometre a: «Posar totes les meves capacitats al servei de Tarragona.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia