Societat

Societat

L'Obama de Canet

El PSC fa públic que el regidor del PP Toni Romero va plagiar el discurs d'investidura del president americà en el ple de constitució del juny

Els dos discursos són pràcticament calcats, però en boca de dos personatges ben diferents. Un és el parlament inaugural de la presa de possessió del president dels Estats Units i l'altre el del regidor del PP de Canet de Mar Toni Romero. La intervenció és pràcticament idèntica des de l'inici fins al final. La comparació que el grup municipal del PSC ha penjat a la seva web és la prova que demostra els pocs canvis introduïts en la versió castellana del discurs d'Obama. “Me presento aquí hoy humildemente consciente de la tarea que nos aguarda, agradecido por la confianza que habéis depositado en mí”. Amb aquestes paraules el president Obama obria el seu discurs, i el regidor canetenc va començar el seu dient: “Avui ens presentem aquí amb humilitat, conscients de la tasca que ens espera, agraïts per la confiança que els ciutadans i ciutadanes de Canet han dipositat en nosaltres”. Amb la seva traducció literal del castellà, Romero no va citar en cap moment que el text era del president Obama ni tampoc la darrera frase del discurs, “preguntem-nos què podem fer per al nostre poble i no què pot fer el nostre poble per a nosaltres”, extreta d'una intervenció d'un altre president americà, J.F. Kennedy.

Ahir el regidor del PP reconeixia que s'havia “inspirat” en tots dos ja que és un missatge “universal”, però que el seu discurs l'havia traslladat al terreny local. “L'important és el fons de les paraules”, va afegir. Romero assegura que en cap moment, tot i no citar-lo, va amagar que va fer servir el discurs del president americà. “Si algú m'ho preguntava li deia i ja està”, lamentant la publicació que ara n'ha fet a la xarxa el PSC. “Cadascú fa el discurs d'investidura que vol, i no passa res per agafar frases literals”. Segons el regidor, el seu discurs no tenia cap intenció i, per tant, ell només es va apropiar d'algunes frases. Romero critica que els socialistes es dediquin a “perdre el temps amb aquestes històries” quan el que podrien fer és “col·laborar” i donar un cop de mà al govern des de l'oposició.

El PSC, que ahir va fer públics els dos discursos en el seu web i a Facebook, es lamenta que no s'hagués citat la procedència del text durant el ple de constitució del nou Ajuntament. Segons van explicar des del partit, quan el regidor del PP va acabar el discurs, un dels membres del PSC es va adonar que li sonaven algunes de les citacions del president que va popularitzar el “Yes we can”. Va ser després que van poder comprovar que els textos no només s'assemblaven, sinó que eren clavats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.