Entra voluntàriament a la presó el noi que va trencar el nas al mosso del kubotan

L'advocat demana suspendre l'ordre d'empresonament, com en el cas dels agents condemnats per tortures

Alfonso Hermosilla Castillo va ingressar ahir al matí a la presó Model de Barcelona de forma voluntària, després que el jutjat penal número 12 de Barcelona rebutgés fa uns dies un recurs de la defensa en què demanava la suspensió de l'execució de la condemna i que dictés de nou una altra ordre de crida i cerca contra el jove, de 33 anys i veí de l'Hospitalet de Llobregat, i que el febrer passat va ser condemnat a tres anys de presó –en sentència ratificada per l'Audiència de Barcelona– per haver trencat d'un cop de puny el nas d'un mosso que duia kubotan durant una manifestació el 2007 a Barcelona en defensa dels espais alliberats.

La defensa d'Hermosilla –que manté que en les imatges de TV3 utilitzades com a prova de l'acusació durant el judici no es podia identificar la cara de l'acusat– va lamentar ahir «el tracte judicial» rebut pel jove de l'Hospitalet en comparació amb altres casos recents, com el de la condemna per tortures a quatre mossos d'esquadra de la comissaria de les Corts. Segons va denunciar l'advocat d'Hermosilla, Eduardo Caliz, el jutjat penal número 12 de Barcelona ha rebutjat diverses vegades recursos de la defensa en què demanava la suspensió de l'ordre d'empresonament del jove tot i que ja n'ha demanat l'indult, just el contrari que en el cas dels policies condemnats, que encara no han ingressat a la presó perquè les seves defenses també han demanat l'indult i en el seu cas el jutjat encarregat de la causa els ha suspès l'ingrés a la presó. Caliz va afegir que s'ha tornat a demanar a la jutge del penal que suspengui l'ordre d'empresonament d'Hermosilla i que, a més, ja s'ha presentat un recurs perquè el veí de l'Hospitalet pugui tenir el tercer grau al més aviat possible.

Un treballador «entranyable» a Parcs i Jardins

L'empresa Parcs i Jardins ha concedit l'excedència a Alfonso Hermosilla, a qui ahir un representant del comitè d'empresa de la CGT –de la qual formava part el veí de l'Hospitalet– va qualificar com una persona «entranyable»; «amb gent com l'Alfonso Parcs i Jardins funcionaria de meravella», va afegir. També ahir Ermengol Gassiot, del secretariat permanent de la CGT a Catalunya, va mostrar-se «enormement preocupat» per l'empresonament de persones que formen part «de moviments socials» i «pensen» com els sindicats. Gassiot va demanar a tots els militants dels sindicat que surtin al carrer per «protestar». D'altra banda, els dos detinguts dimecres durant la concentració de protesta per l'empresonament d'Hermosilla van passar ahir a disposició judicial i van quedar en llibertat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.