La participació a Manresa queda per sota de la mitjana catalana

La coordinadora valora, però, haver situat el debat sobre la independència en el si de la societat manresana

A Manresa, com en la resta de la comarca, la jornada va transcórrer sense incidents, segons va assegurar el portaveu de Manresa Decideix, Josep Camprubí. Dels 64.562 empadronats majors de 16 anys a la capital del Bages, van anar a votar 11.922, la qual cosa representa un percentatge del 18,47%. El «sí» va guanyar amb escreix amb un 95,94% de les paperetes. Només un 2,82% dels votants ho va fer en contra que Catalunya sigui un estat independent. A totes aquestes dades, s'hi han d'afegir els 196 vots en blanc, que representen un 1,64%, i 5 més de nuls. La coordinadora treia importància al fet de no haver arribat a la mitjana catalana del 20,2%, i destacava que l'organització d'aquesta consulta ha aconseguit obrir el debat sobre la independència en el si de la societat manresana. En aquest sentit, Camprubí valorava que «els ciutadans han entès que era important acudir a les urnes per deixar clar que, definitivament, s'ha perdut la por de parlar de la independència de Catalunya. Per tant, la primera sensació és de satisfacció per aquesta jornada, que arrodoneix els esforços que s'han fet, en el cas de Manresa, des de l'octubre».

La coordinadora també destacava el fet d'haver transmès el missatge a entre els manresans de 16 a 18 anys ja que, d'aquests, van votar prop d'un 16% dels empadronats. En canvi, la plataforma Manresa Decideix reconeixia que no van saber transmetre el discurs a la població immigrada. Segons els càlculs de la coordinadora, només un 1,5% dels immigrants van acudir a les urnes.

A l'hora de tancar aquesta edició, al conjunt de la comarca del Bages, la participació va sobrepassar la mitjana nacional i va assolir el 27,13%. Aquest percentatge només té en compte les dades facilitades per 13 municipis dels 15 que ahir participaven a la tercera onada de consultes. La participació més baixa, però, no la va enregistrar Manresa sinó Sant Joan de Vilatorrada. Només un 13,03% dels 8.567 habitants d'aquest municipi va anar a votar. El 92,38% hi van votar a favor, i un 5,73% hi va votar en contra. En canvi, la participació més alta la va tenir Monistrol de Calders, on pràcticament la meitat dels seus ciutadans, 45,90%, van exercir el seu dret a vot i van mostrar un ampli suport pel «sí» a la independència de Catalunya. Un total de 255 ciutadans de Monistrol de Calders van votar a favor de la independència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.