Necrològiques

Recordant Maria Assumpció Bru Petit

Amiga, exveïna i filla de botiguers del Barri Vell de Girona

De ben segur que, per l’edat, potser molts no sabreu qui era la Maria Assumpció. Però la gent del Barri Vell i botiguers de fa anys segur que recordareu que era la filla gran de la botiga El Barato, ubicada al carrer de l’Argenteria. Era una merceria on es venia tot allò referent a fils, ganxets, llanes, guants, bosses...

Els seus pares, el senyor Ramon i la senyora Magdalena, estaven a la botiga amb les filles, però la seva germana, la Rosa, és qui va estar més amb els pares, que també van tenir un noi, en Ramon.

Va ser una de les botigues que va marcar una època a Girona. Va ser molt coneguda i reconeguda pel gènere que tenien i estimada al barri pel seu caràcter amable i servicial. Jo, encara que era una nena, recordo la senyora Magdalena asseguda en una banqueta fent ganxet.

L’Assumpció es va casar amb Joan Vergés Prat, que va ser director de la Caixa d’Estalvis Provincial de la Diputació de Girona, després Caixa de Girona., amb qui va tenir cinc fills. Després de viure al carrer de la Rutlla, es van traslladar a Tossa de Mar.

Malauradament, fa uns anys l’Assumpció va patir una d’aquestes malalties que fan que qui la té perdi la connexió amb l’entorn i visqui immers en un altre món. Però va tenir la sort de romandre sempre a casa seva, amb els seus.

Assumpció, divendres et van dir adeu en uns moments molt complicats, però almenys vas ser a la parròquia del Mercadal, encara que fos per una estona, com aquell qui diu abans de retrobar-te amb en Joan. Vas ser a Girona, a casa teva.

Descansi en pau.

(*) Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia