Necrològiques

Recordant Angelina Franch Sureda

Gran esposa, venedora del mercat del Lleó i amiga

Ahir a la nit, quan menys m’ho esperava, va sonar el telèfon. Era la Roser, la cunyada, juntament amb en Josep, el marit de l’Angelina. Amb la veu trencada em van comunicar que s’havia adormit per sempre després dels dies de patiment que tots ja coneixíem.

Si us dic Angelina Franch poca gent la coneixerà, però si us dic l’Angelina del Temple d’Aiguaviva no hi ha persona que no la conegui. Tenia un campanar a casa seva i això no ho pot dir tothom. Ella i el seu marit han treballat la terra tota la vida i juntament amb altres, des de joves venien al mercat del Lleó, però ella era de les pageses que venen a fora junt als escalons que donaven davant les voltes. Quan el marit la baixava aprofitaven per fer coses i després tornaven a casa.

El confinament va fer molt de mal. Ella va caure i va estar ingressada. En Josep la cuidava com si fos la flor més bonica del seu jardí. Temps enrere encara m’ho deia asseguda a la cadira mentre esclovellava aquells fesolets tan bons de l’ull ros.

Els últims temps de treballar nosaltres ells ja no tenien gaires gallines, però en Raimon deia “encara que sigui per fer truites a la paisana o algun flam són tan bons...”, i encara els anàvem a buscar ous al mercat.

L’Angelina ens ha deixat als noranta anys. Darrere seu hi queda una història i unes mans gastades de tant treballar. No parlem de gent important ni de polítics, però sí de gent que es mereixen ser recordats per haver treballat la terra, aquest bé tan preuat, el camp, que ara sembla que la gent l’hagi descobert.

A l’Angelina ahir li varen dir adeu a la seva parròquia d’Aiguaviva. Qui sap si el campanar del Temple tocarà a la seva millor guardiana. Ben segur que els que se’n varen assabentar han fet costat al seu marit, Josep Dalmau, la Roser i la resta de família i amics.

Si conduís o anés amb cotxe, en passar pel pont, mai deixaria d’alçar els ulls al cel, on de segur veuria el campanar de l’Angelina. El Temple.

Descansi en pau.

*Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia