Necrològiques

CULTURA

Mor als 74 anys l’actor Ian Gelder, un dels Lannister de ‘Joc de trons’

L’actor anglès Ian Gelder (1949), que va interpretar el personatge de Kevan Lannister a la popular sèrie Joc de trons, va morir dilluns als 74 anys per culpa d’un càncer, segons va confirmar la seva parella, el també actor Ben Daniels. Gelder era un actor reconegut sobretot al seu país per les aparicions en sèries de televisió i obres dramàtiques de televisió.

En el seu rol més conegut, un dels membres de la poderosa família Lannister en una de les sèries més vistes de tots els temps, va brillar en 12 episodis en les temporades cinc i sis de la producció de l’HBO.

L’intèrpret també va tenir una actuació destacada en la sèrie de la BBC His dark materials (2019), basada la trilogia de Philip Pullman. Va aparèixer en una altra sèrie llegendària britànica, Doctor Who, en la 12a temporada i va ser un actor destacat a Torchwood: Children of the earth.

En el teatre el seu paper més remarcable va ser el de Marcus Andronicus, en la versió de la tragèdia de Shakespeare Titus Andronicus que es va fer al Globe Theatre. L’actor va participar en altres produccions d’obres de Shakespeare i també en sèries d’Agata Christie. La seva última aparició a la televisió va tenir lloc fa uns mesos a Father Brown, una sèrie de detectius anglesa.

Gelder i la seva parella, Ben Daniels, es va conèixer duran tla producció de l’obra teatral Entertaining Mr Sloane el 1993. Daniels va deixar d’actuar per tenir cura del seu company quan la malaltia d’aquest es va complicar. “Era el ésser humà més amable, generós d’esperit i amable. Va ser un actor meravellós i tots els que van treballar amb ell van quedar commoguts pel seu cor. Sincerament no sé què faré sense ell al meu costat”, ha assenyat Daniels en la nota de comiat que ha penjat a les xarxes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]