Política

Josep Melero

Candidat del Bloc a l'alcaldia de Silla

”No pactarem mai amb la dreta local de Silla”

L'austeritat en la gestió, la responsabilitat de buscar una solució per als 2500 aturats que té Silla i una consulta popular sobre els casals, ocupen els primers llocs de la preocupació del Bloc

En realitat, el candidat es presenta per primera vegada com a cap de llista il·lusionat en poder treure un bon resultat i poder governar o influir, si més no, en la política de Silla.

Quins són els trets més importants de la seua proposta?

Els trets més importants de la nostra proposta són l'austeritat en la gestió, la responsabilitat d'haver de buscar una solució per als 2.500 aturats que té Silla a hores d'ara, el compromís de fer una consulta popular perquè el poble decidisca què vol fer amb els casals que s'han construït contra la seua voluntat clarament manifestada a través de les 4.000 signatures que vam arreplegar conjuntament amb la Plataforma Salvem El Parc de l'Estació, el repte de donar una solució a les demandes d'oci i cultura per part de la joventut del poble i, finalment, la millora del casc urbà amb l'objectiu de millorar l'estètica, racionalitzar el trànsit, buscar solucions al problema de l'aparcament, i fer més zones verdes arreu del centre històric. En definitiva, volem fer la política de la felicitat de tots els dies, la política de les coses menudes que costen pocs diners i donen molt de benestar.

Pensa que l'electorat el valorarà per la feina feta?

Seria un gran orgull per a mi que la gent no em valorara per la campanya que hem fet o deixat de fer, sinó per l'intens treball que hem fet la gent del Bloc de Silla, i jo com al seu representant, durant els últims quatre anys. M'agradaria destacar algunes coses que hem aconseguit, com ara la remodelació de la Plaça del Poble que es farà gràcies al Pla Confiança, la creació de l'empresa mixta de l'energia on l'ajuntament tindrà el 51% del capital i el fet que va ser la denúncia del Bloc la que ha impedit que el regidor trànsfuga del PP haja cobrat durant aquesta legislatura i haja tingut cap responsabilitat de govern. La sentència del jutjat de València és històrica per què sentarà jurisprudència per al futur.

Si cal sumar per governar, amb qui sumarà?

Ja hem dit de manera reiterada que no pactarem de cap de les maneres amb la dreta local, no confiem en el seu projecte, ni en la capacitat de les persones que conformen la llista per a traure al poble del forat on l'ha deixat l'actual govern. Això no significa que anem a donar un xec en blanc als representants del PSOE, de fet pensem que la millor opció per a governar este poble és la llista que ha presentat el Bloc.

Què farà amb els casals a partir del dia 23 de maig?

Nosaltres vam ser promotors i partícips de la Plataforma Salvem El Parc de l'Estació i vam adquirir uns compromisos, el primer fer una consulta popular per a que la gent diguera que és el que vol fer amb els casals, inclòs l'opció d'enderrocar-los si així ho decidira el poble. Nosaltres volem proposar totes les opcions, usos alternatius, i enderroc i que parle el poble ja que el govern que ara acaba no va voler escoltar-lo.

Què em diu de la bastida existent a la façana de l'església?

En la passada legislatura quan gestionava l'alcaldia Josep Pitarch ja es va encomanar un avantprojecte a la Universitat Politècnica de València perquè es coneixien els problemes estructurals que té la nostra església. En aquell moment es va parlar de constituir una fundació entre l'Església, l'Ajuntament i altres forces vives del poble per tal de recaptar els diners necessaris per a portar endavant aquell avantprojecte. Nosaltres volem continuar amb aquella iniciativa que va ser irresponsablement abandonada per l'actual govern del PSOE, atés que l'Ajuntament no pot ni deu afrontar la restauració en solitari.

Es pot fer alguna cosa des de l'Ajuntament per minvar les xifres d'atur?

Es poden fer coses encara que cal reconèixer que les competències locals en matèria de creació d'ocupació són molt limitades. A Silla tenim una Agència de Desenvolupament Local que s'ha de posar a treballar de valent en la intermediació del mercat de treball local, tenim per desenvolupar l'empresa mixta de l'energia i l'empresa mixta de recollida i gestió del fem, volem també crear una empresa mixta que es dedique a gestionar tots els serveis bàsics del poble, podem crear una borsa de treball que done feina de manera rotativa a la gent més necessitada dotant el pressupost dels recursos necessaris, i deguem reclamar a l'administració autonòmica les escoles taller que eduquen les persones joves i les preparen per a ser bons professionals.

Troba que cal regenerar la vida política de Silla?

És totalment i absolutament necessari regenerar la vida política del poble, a hores d'ara la ciutadania està desencantada i defraudada fonamentalment amb els partits polítics estatals amb tots els casos de corrupció que van arrossegant i contaminant la vida publica. Aquesta situació pot donar lloc a la consolidació i creixement d'opcions d'extrema dreta, o de grups anti-sistema que poden enverinar encara més si en cap la vida política tant del poble com del nostre país. Els que eixim elegits tenim l'obligació i la responsabilitat de donar exemple amb el nostre comportament i la nostra gestió i d'açò depèn la salut de la vida pública del nostre poble en els pròxims anys. La gent del Bloc creguem que cal regenerar absolutament la vida política i nosaltres estem preparats i il·lusionats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.