El tripartit accepta obrir la ponència per a la llei electoral a partir de l'octubre

Ultima una esmena a la moció de CiU

El PSC, ERC i ICV-EUiA ultimen una esmena a la moció de CiU que situa l'obertura de la ponència en el pròxim període de sessions. És a dir, a partir de l'octubre. Després que el conseller de Governació, Jordi Ausàs, hagi remès als grups una proposta d'articulat, de l'impuls de la iniciativa legislativa popular per a la llei electoral de Ciutadans pel Canvi i de la insistència de CiU a no ajornar més el debat en una interpel·lació a l'últim ple, els socialistes han llimat les seves reticències a obrir el debat al final de la legislatura. L'esmena del tripartit, que CiU és partidària d'incorporar, també estableix que el punt de partida per al debat serà l'informe elaborat per una comissió d'experts a encàrrec del govern quan encara Joan Puigcercós era conseller de Governació.

La modificació de la proporcionalitat del vot serà un dels cavalls de batalla d'un debat pendent des del restabliment de la democràcia. Catalunya és l'únic territori de l'Estat que no disposa de llei electoral pròpia i es regeix per l'espanyola.

Maragall s'hi entrega

Amb una espontaneïtat desbordant, l'expresident Pasqual Maragall va recórrer el centre de Barcelona per recollir signatures per a la iniciativa legislativa popular per una llei electoral que promou Ciutadans pel Canvi (CpC). Des de la plaça Urquinaona fins al mercat de Santa Caterina, Maragall va aturar desenes de passejants per fer-los signar. Com a excusa, tres raons: la convocatòria d'eleccions primàries per escollir els candidats, llistes obertes i proporcionalitat de vot. I això contra vent i marea: sobre la negativa inicial del PSC –amb qui CpC comparteix grup parlamentari– d'obrir el debat aquesta legislatura, va respondre que Miquel Iceta, «mai té temps, té massa feina». I, sobretot, sense perdre el bon humor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.