Economia

barcelona

Més de 40 municipis brinden 50 milions de m² de sòl industrial a empreses

La Federació de Municipis de Catalunya presenta aquesta oferta per captar inversors estatals i internacionals a la fira Barcelona Meeting Point

Els municipis catalans busquen fórmules imaginatives per plantar cara a la crisi. Una mostra d'aquest tipus d'iniciatives serà l'estand que tindrà la Federació de Municipis (FMC) al saló immobiliari Barcelona Meeting Point, que se celebrarà a la capital catalana del 20 al 24 d'octubre. A través d'aquest estand, més de 40 municipis catalans posaran a disposició d'empreses estatals i estrangeres uns 50 milions de metres quadrats de sòl industrial.

El president de la Federació de Municipis i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, va presentar ahir aquesta oferta amb el lema La base del futur. Bustos va explicar que l'objectiu és captar empreses internacionals i de la resta de l'Estat espanyol perquè s'instal·lin als espais productius que han creat els municipis en els últims anys. El president de la FMC va insistir que “no es tracta de fer més polígons industrials, sinó de crear parcs empresarials”, amb tot el valor afegit que això representa.

Bustos es va mostrar convençut que “no hi ha cap altra comunitat que superi l'oferta catalana” i va destacar la importància de presentar una proposta conjunta “perquè això dóna fortalesa”. No va voler, però, fer cap mena de previsió sobre els resultats de la presència de la FMC al saló immobiliari.

Entre els metres quadrats de sòl que es posen a disposició, n'hi ha de públic, però també de privat. Les extensions també varien, des dels 600.000 metres quadrats de Llinars del Vallès als 3,7 milions de Sabadell o els 9 milions de Tarragona. El president de la Federació de Municipis va remarcar que “és més fàcil col·locar sòl més a prop de Barcelona”, però va precisar que cada un dels municipis té les seves potencialitats.

A la presentació de l'estand de la Federació de Municipis va assistir també el president del Barcelona Meeting Point, Enric Lacalle.

LA FRASE

No es tracta de crear més polígons industrials sinó de crear parcs empresarials
Manuel Bustos
President de la federació de municipis de catalunya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.