Societat

trànsit

El codi de circulació regularà l'ús de la bicicleta dins de les ciutats

El codi de circulació tindrà un capítol específic per reglamentar l'ús de la bicicleta a les ciutats i als nuclis urbans, un fenomen creixent que ha generat moltes friccions pels problemes de convivència amb els vianants i els vehicles motoritzats. L'objectiu és que el codi incorpori les novetats l'any vinent, segons va anunciar ahir a Barcelona Anna Ferrer, directora de l'Observatori de la Seguretat Viària de la DGT.

La normativa inclourà normes d'ús del carril bici, incorporarà l'obligació del casc en el cas dels menors, especificarà en quines voreres pot circular la bicicleta i en quines no, i fins i tot la possibilitat que en alguns casos que estigui justificat els ciclistes puguin circular en contra direcció pels carrers. Amb aquesta iniciativa es vol harmonitzar les diverses normatives locals ja existents, a la vegada que es donarà un paraigua legal als ajuntaments on la irrupció de la bicicleta ha generat problemes de convivència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.