arenys de mar
El restaurant Hispània es queda sense estrella Michelin
Les propietàries es mostren sorpreses, ja que és la segona vegada que els retiren el reconeixement sense que hagin variat per res l'estil de fer cuina
Els clients trucaven ahir per donar suport i molts encarregaven taula
Les dues propietàries, les germanes Lolita i Paquita Reixach, no s'explicaven ahir com és que els han deixat fora de la nova guia vermella Michelin per al 2011. El restaurant es queda sense la distinció per segona vegada, després que ja li retiressin fa anys. “No hem variat en res la nostra manera de fer. És la mateixa cuina catalana i familiar des que vam començar fa 58 anys. Està clar que ara es va per uns altres camins, però nosaltres no hi entrarem”.
Les germanes Reixach miraven de justificar així el fet que hagin perdut la distinció tot i haver-se convertit al llarg dels anys en una institució dins la cuina tradicional catalana. Prova d'això, segons assenyala la Paquita, és que aquest mateix any va visitar el restaurant el reconegut xef britànic i presentador gastronòmic de televisió, Rick Stein, que va gravar un dels seus programes per mostrar el restaurant arenyenc com un referent d'aquest estil de cuina.
El joc dels disbarats
“Sembla el joc dels disbarats, ara te la donen i te la treuen”, insistia ahir la Paquita mentre mirava d'assimilar-ho. “Ara està clar que premien cuiners joves i una cuina més moderna que transformi el producte. Però també està bé fer ben fet el de tota la vida, com un plat de cap i pota”, afegia. La pèrdua de l'única estrella que des de fa quatre anys havia recuperat el restaurant Hispània també es fa difícil d'entendre si es té en compte les millores que s'havien fet en aquests últims anys al local. Primer va ser l'ampliació amb un menjador nou, modern i molt lluminós; després la renovació de la cuina.(Més informació a la plana 45).