Economia

La contra

Festa del turisme gironí

La Diputació de Girona ha atorgat els premis G! 2010 a Antoni Cuadrat, propietari de la Gamba de Palamós, i al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

El comportament del turisme de litoral en una conjuntura de crisi econòmica centrat en el municipi de Roses, de Marc Grijalvo Pujol, va ser ahir el projecte que va obtenir el premi de recerca turística Yvette Barbaza, atorgat per la Diputació de Girona amb motiu de la cinquena edició dels premis G! 2010 de turisme de les comarques gironines. Els premis es van celebrar a l'edifici de La Sitja, a Fornells de la Selva, i hi van assistir unes dues-centes persones del món turístic, cultural i empresarial gironí, que una vegada acabat l'acte van fer un tast gastronòmic dedicat al producte de l'oli. Ara Grijalvo tindrà un any per desenvolupar el projecte, però, tot i així, va constatar que per les dades que ha recollit fins ara “és veritat que majoritàriament el turista controla més la despesa quan va de vacances, perquè tria destinacions més properes” però que quan és a lloc no “gasta menys”. Segons Grijalvo, les dades que s'han fet públiques sobre la retirada d'efectiu dels caixers automàtics a l'estiu a zones costaneres el 2009, a molts municipis de l'Estat van baixar, “però a Roses es va retirar més efectiu que altres anys”.

El premis G! 2010 de turisme també van guardonar Josep Antoni Cuadrat, amb el premi Josep Pujol i Aulí per la seva trajectòria en el sector de la restauració i per haver impulsat l'associacionisme d'empresaris de la Costa Brava. El premi Xiquet Sabater va ser per al projecte empresarial Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa per la seva aposta a l'excel·lència en matèria d'un turisme de qualitat i sostenible, convivint amb espais naturals. Els guardons de comunicació turística van ser per a la revista de viatges australiana Australian Gourmet Traveller i per a la televisió Deutsche Welle TV en reconeixement al programa Euromaxx Reiselust dedicat a la comarca de la Garrotxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.