cultura

Rapsòdia en verd

El grup garrotxí de música tradicional La Criatura Verda presenta avui a Olot el seu primer disc

El disc inclou balades inèdites, tocates de muntanya i antigues contradanses

“Les cançons atàviques esdevenen les més actuals”. Aquest podria ser el lema de La Criatura Verda, el grup garrotxí de música tradicional que avui presentarà el seu primer disc, De més verdes en maduren, en un concert que tindrà lloc al teatre Principal d'Olot (21 hores).

En Panxito i en Perepau, tots dos veïns d'Argelaguer, són els fundadors d'aquest grup que, amb el seu nom verdós, no fa referència a cap ogre de fantasia, sinó a un dels noms que també es dóna popularment al sac de gemecs. En Panxito i en Perepau, autèntics veterans de l'escena folk garrotxina que han passat per grups com ara Clau de Lluna, Atzawara i Sa Cobla, comparteixen ara escenari i aventures a La Criatura Verda amb Laura Plasencia i Albert Dondarza, dos olotins que canten i toquen el violí, la guitarra, els instruments de pua i les percussions. Tots dos han format part del grup Banshee i de diverses companyies professionals de música, teatre i dansa.

Tot i que la força de la música de La Criatura Verda s'aprecia sobretot en el seu directe, el grup va decidir que havia arribat el moment de deixar constància del seu repertori actual en un disc, que van gravar la primavera passada a l'estudi Sibèlius de la masia de Can Pardaler, a Taradell (Osona), sota la direcció tècnica de David Rosell (Dept., Mesclat). El disseny del disc el va fer Nirvana Jiménez i les fotografies són de Santi Plana.

Balades inèdites, tocates de muntanya i antigues contradanses conviuen en aquest disc i en el repertori que el grup presentarà avui a Olot. El preu de l'entrada és de 12 euros i també hi ha l'opció de comprar el disc i l'entrada per 20 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.